5 juli 2015

Krämig jordgubbsglass utan socker (med eller utan laktos)


 
I går gjorde jag min jordgubbssirap och som jag skrev så får man en bärmassa av jordgubbar när man gör sirapen som är guld värd när man ska göra glass. Detta får man helt enkelt inte kasta.

Här är två glassrecept at välja på. Båda med jordgubbe. Den ena är sockerfri och sötas med banan och den sötas med ljuvlig honung. Glassarna kan också göras laktosfria. Har du inte gjort jordgubbssirap så går det helt fint med färska, eller frusna, jordgubbar.

Ingredienser:
Tjock yoghurt naturell – jag använder grekisk yoghurt som naturligt är söt i smaken jämfört med andra naturella yoghurts. Använd laktosfri yoghurt för laktosfritt alternativ.
Bärmassan av jordgubbar (efter siraptillverkning) (du kan också använda färska eller frusna jordgubbar)
Sötning: Honung eller banan

Jag har också använt färsk jordgubbe som jag har lagt ned i glassen innan frysning. Både vackert och extra friskt och gott

Gör så här:
Sötad med honung: Blanda yoghurt och bärmassa. Tänk på att du blandar yoghurt ned i bärmassan så att det inte blir för mycket yoghurt på en gång. Smaka till med honungen. Glassröran är färdig till användning.

Om du använder färska eller frysta jordgubbar så mixa dem först och låt sen et mesta av vätskan rinna av innan du använder jordgubbarna i glassen. Det förhindrar en vattnig glass eftersom denna ska vara krämig med yoghurt.

Sötad med banan: Mixa banan, yoghurt och bärmassa (färska eller frusna jordgubbar tillsätts på samma vis som över). Glassröran är färdig till användning.

Ställ din glassröra i kylskåpet tills den är helt kall. Jag har valt att göra glasspinnar i min Zoku, men det är det ju inte alla som har. Men detta fungerar att göra i vanliga glassformar utan kylning men som man sätter i frysen. Du kan också hälla massan i en glassmaskin om du har det och följer då instruktionerna för din glassmaskin.Alternativt om du inte har glassmaskin, häll glassmeten på ett fat eller i en form som du kan ställa i frysen. Låt glassen frysa 3-4 timmar och rör runt ca var 20-30 minut för att förhindra iskristaller i glassen. Sen är glassen klar till servering.Härligt med en svalkande glass i sommarvärmen!
Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

6 kommentarer:

 1. Vilken gottig glass ♡ ...
  /Kram finaste!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just vad det är, om du frågar mig. Härligt frisk och gottig! ♡ // Kicki

   Radera
 2. Hej! Nu har jag också varit in och kikat på din blogg. Så intressant det här med att vi äter för mycket sur mat och behöver mer basisk kost. Jag har funderat på detta mycket senaste året, och här ser det ut som jag kan hitta både inspiration på bra recept och få mer kunskap kring detta. Jättespännande! Här kommer jag definitivt att kika in fler gånger. Med vänliga hälsingar /Sara (Saras Eviga)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt Sara att vi kan byta idéer och erfarenheter :o) Välkommen tillbaka // Kicki

   Radera
 3. hej väldigt spännande blogg du har med massa goa nyttiga recept. Hoppas allt är fin med dig Mvh Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emma - kul att du gillar min blogg. Här är allt fint även om bloggen är en aning nedprioriterat just nu. Men jag försöker att alltid svara på kommentarer. Hoppas du också har det bra och hittar några härliga recept du vill prova. Mvh Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...