13 juli 2015

Frisk myntasås - som passar till mycket

 
Halvvägs ut i juli… Hur har ni det? Semester? Kanske är semestern slut eller längtar ni efter er tur med semester?

Själv njuter jag dagarna med vänner och familj. Det är extra mysigt nu som jag har besök från Norge eftersom min son som jag inte har träffat på några månader är på besök. Vi njuter dagarna med allt från aktiviteter till god mat.  För oavsett om man har semester eller inte så kan man alltid njuta god mat.

En frisk myntasås är väldigt enkel att göra och den passar bra till så mycket. Den är svalkande när du serverar starkt och kryddigt, lyfter upp tunga rätter, komplex till tapas – alltså, det är bara härligt gott till  det mesta. Inte minst till grillat oavsett om det är kött, fisk, kyckling eller vegetarisk. Bra tillbehör som kan passa till mycket.


Ingredienser:
3 dl neutral yoghurt, grekisk eller turkisk
3 msk olivolja
3 msk finhackad mynta
3 msk finhackad röd lök
Salt – jag använder himalayasalt
Malen svartpeppar

Gör så här:
Finhacka mynta och rödlök. Blanda yoghurt, olja, mynta och rödlök. Smaka av med salt och peppar.

Låt såsen stå kyligt 30-60 minuter innan servering. Smakerna sätter sig ännu bättre om du förbereder den dagen innan servering.

Myntasåsen passar också som dipp till grönsaksstavar.

Ha en skön sommardag, oavsett väder!

Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...