21 september 2014

Fyllt kycklingbröst med medelhavssmaker

Fyllt kycklingbröst

Många tycker det är svårt att få kycklingen saftig när man steker en hel bröstfilé. Oftast är det för att man steker kycklingen på för hög temperatur eller att den steker för länge. Lite tålmodighet krävs. Men ett annat tips i tillägg till bra temperatur och lagom stektid är att man kan fylla filén.

Det är ju knappast okänt för er som följer min blogg att jag gärna använder mig av smaker som för tankarna ned till medelhavet vilket också är tillfälle i dagens rätt. Pecorino, chili och örter ger kycklingen just den där härliga smakkicken som jag gillar och som jag hoppas också ska ge dig inspiration till att fylla din kyckling.
Kyckling
Som vanligt är jag noga med vilken kyckling jag använder. När jag köper kyckling väljer jag alltid KRAV-märkt kyckling. Så som det är i dag så är et bara en uppfödare som har KRAV-märkt kyckling, och det är Bosarp. Var man kan köpa Bosarpskycklingen hittar du på hemsidan http://www.bosarpkyckling.se

4 personer (mått för en person inom parentes)

Ingredienser:Fyllt kycklingbröst
4 kycklingbröst filé (1 filé/person)
Salt – jag använder himalayasalt eller eget hemgjort örtsalt
Mald svartpeppar
Kokosolja till stekning

Ingredienser fyllningen:
1 stor msk tjock matyoghurt typ turskusk yoghurt (1 stor msk/filé) med eller utan laktos
1 ½ dl finriven pecorino (2 ½ msk/filé)
2 röd chili (½ chili/filé)
Ca ¾ dl finhackad färsk timjan och basilika (ca 2 msk/filé)

Gör så här:
Blanda yoghurt med finriven pecorino och finhackade örter och chili. Jag tar med det mesta av kärnorna eftersom det inte blir så väldigt starkt. Kycklingen kräver en del smak.

Använd en vass kniv och öppna upp kycklingbröstet så att det blir som en stor solfjäder. Salta och peppra både insidan och utsidan av filén. Lägg en klick av blandningen på varje filé. Vik in kanterna på filén över fyllningen och bind ihop med hushållssnöre som är ägnat till matlagning.

Fyllt kycklingbröst


Värm upp 2-3 msk av kokosolja i en stekpanna och stek en fin gyllenbrun yta runt om på alla sidor på kycklingen på låg-medelvärme i ca 20-25 minuter Ös kycklingen med kokosoljan flera gånger under stekningen Om du har stekpannan för varmt vill kycklingen bara få färg på utsidan men vara rå på insidan så det är viktigt att du håller en medeltemperatur.

Lägg kycklingen för att vila 5-10 minuter under en bit aluminiumsfolie innan den skivas så att du behåller saftigheten. Ta bort hushållssnöret och skiva kycklingen snyggt med en vass kniv.

Servera med de tillbehör du gillar. På bilden har jag serverat med en enkel avokadosallad med avokado, salladsblad och körsbärtomater med olivolja, citronsaft, grovmald svartpeppar och eget hemgjort örtsalt.

Fyllt kycklingbröstMissa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner

Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...