5 juli 2014

Nya intressanta produkter: Kokosgrädde, Laktosfri havre-crème fraiche och Halloumi

 
När jag är i Sverige så inte bara besöker jag familj och vänner, men jag hamstrar gärna med mig en del matvaror som jag inte hittar i Norge. För även om Norge är väldigt lika på många sätt så är mattraditionerna inte helt lika.

Jag helt enkelt älskar att handla mat i Sverige. Älskar att vandra runt i butiker som har stort utbud av ekologiska och kravmärkta produkter men också annat som är nyttigt och förnuftigt.

Kanske har du redan sett och provat dessa produkter.  Skriv gärna vad du tyckte om dem.Kokosgrädde från Kung Markatta:
Kokosgrädde i sig själv är ju ingen nyhet eftersom man kan göra det från fett kokosmjölk som innehåller mer kokoskött än vatten. Jag har skrevet om det tidigare HÄR.
Men nu finns det då denna produkt som är riktigt tjockt och krämigt. Och precis som andra produkter från Kung Markatta så är den KRAV-märkt.

Skedar man ut grädden utan att ta med kokosvattnet så får man en riktigt tjock och krämig kokosgrädde eller kanske man ska kalla det kokoskräm. Ju mer av vattnet man tar med ju lösare blir den, vilket är tämligen logiskt. Mycket användbart till kakor och desserter. Eftersom kokossmaken är väldigt mild kan grädden enkelt smaksättas i tillägg för den som inte gillar kokossmaken.                                       iMat Fraiche från Oatly:
Oatly har ett bra utbud av laktosfria produkter framställt av havre och jag använder både deras mjölk och matlagningsgrädde i matlagning och bakning.
Här kommer då en ny produkt med crème fraiche. Det är en efterlängtad produkt av många som de nu har framproducerat. Den har en fetthalt på 15 % så det är knappast det produktet man använder varje dag. Men det är bra med alternativer. Oatly har från tidigare två varianter av matgrädde på 7 och 13 %.Halloumi från Fontana:
Halloumi tillverkas vanligtvis av tre sorters mjölk: komjölk, getmjölk och fårmjölk. Här har man tagit bort komjölken och har bara get- och fårmjölk. Fantastisk om du frågar mig.
Smaken – ja, nu har jag inte provat den ännu så den recensionen ska jag komma tillbaka med. Men jag tycker det är bra att man har gjort ett alternativ utan komjölk. Smakar denna bra så blir det halloumi oftare.

Har du hittat några nya och bra produkter så tipsa gärna oss här med att skriva en kommentar.
Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

6 kommentarer:

 1. Åh I imat creme fraisch från oatly. Denna måste jag be min ica handlare ta hem.. Använder matlagningsgrädden men creme fraiche vore inte dumt alls. tack för tipset/maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur... bra att ha lite alternativ :o) / Kicki

   Radera
 2. har för mej att jag kollade den men tyckte det var så mycket e-nr i den och annat som inte lät bra..men jag har kanske fel där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Milo!
   Du har inte fel – det är riktigt att det är några E:er och stabiliseringsmedel i Oatlys crème fraiche. För de som har en 100 % basisk kost så är varken denna eller de andra produkterna från Oatly något man bör använda. För de som har inte har en 100 % basisk kost så är det ett bra alternativ att använda i stället för mjölkprodukter. Men allt används med måtta :o) / Kicki

   Radera
 3. okkidokki..Tack för svar :) Ha en fin dag/milo

  SvaraRadera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...