9 juni 2014

Yoghurtglass med mango

 
Ja nu är vi en dryg vecka in i den första sommarmånaden och jag har fortfarande inte ätit glass i "sommar"! Ok. Det har varit några dagar med regn. Och sol. Och regn och sol på samma dag. Men alltså....

Ska jag vara helt ärlig så är jag nog inte den som äter för mycket glass. Men det är gott en gång i bland. Och då givetvis hemgjord glass.

Glassen jag bjuder på i dag är krämig, frisk och len. Smälter bort på tungan som... ja som glass i solen. Dessutom är den så där medium basisk, vilket gör det ännu bättre.

Denna sommarens första glass, som i år blir baserad på yoghurt. Du kan välja om du vill göra den på yoghurt med eller utan laktos.
Recept för 2 portioner, för det är vad som får plats i min glassmaskin. Har du en stor glassmaskin kan du enkelt öka receptet. Du kan göra glassen även om du inte har glassmaskin. Förklaring kommer längre ned på sidan.

Ingredienser:
2 ½ dl matyoghurt, typ turkisk yoghurt, med eller utan laktos
100 g mango, färsk eller frusen
1 krm ekologisk äkta vaniljpulver

Jag använder inte någon sötning. Men om du känner att det behövs kan du smaka dig fram med lite agavesirap eller akasiahonung. När du tillsätter sötning vill glassen bli mindre basisk. Men en liten tesked gör inte stora skillnaden.

Gör så här:
Lägg ingredienserna i en matberedare eller blender. Du kan också använda en stavmixer. Mixa tills du har en helt jämn yoghurtmassa utan klumpar efter frukten. Om du använder frusen mango måste den i vart falldelvis tina innan du mixar den

Smaka av med sötning om du behöver det.

Om du använder glassmaskin så följer du instruktionen för din maskin. Efter ca 30 minuter vill glassen vara klar.

Har du inte glassmaskin häller du smeten i frystålig form för att frysa 3-4 timmar och du måste röra runt i glassen ca var 20:e-30:e minut annars vill glassen bli isig.

Så är man många som ska ha glass så passar det nog bättre att göra glassen i frysen, ja om du inte har en gigantisk glassmaskin. Eller väldigt många.


Servera gärna glassen med färska bär – eftersom det är sommar så serverar jag med färska jordgubbar.Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

4 kommentarer:

 1. Låter riktigt smarrig & vilka vackra foto,Kicki.
  /Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära dig :o) Glassen är riktigt god - detta får du prova- Enkelt och gott :o) / Kram Kicki

   Radera
 2. Svar
  1. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv, Nina :o)

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...