6 juni 2014

Enkel mangodessert på grillenNu är det väl sommarlov som gäller för barn- och skolungdomar i Sverige. Här i Norge går de i skolan ett par veckor till. Men först har vi ännu en långhelg eftersom vi går in i pingsthelgen. Ja - vi får ju inte glömma att i dag är det också Sveriges Nationaldag.

Efter några dagar med regn och fuktigt oväder här så ser jag solen i dag. Jag har inte läst vädervarsel för helgen, men hoppas det blir en strålande helg och möjligheten till att grilla. Det är ju så mycket gott man kan lägga på grillen.

En del recept är så enkla att jag inte är helt säker på att jag vill kalla det för recept.
Så är det med världens enklaste grilldessert. Men samtidigt är det så gott att jag helt enkelt bara måste dela med mig.

Så varför inte prova denna enkla dessert nästa gång du grillar.

Mangon är inte bara basisk, men du får en helt annan smak på mangon när den blir grillad. Den blir sötare och får en djupare smak av mango.


Mango tillhör en av mina absoluta favoritfrukter och jag blir speciellt nöjd när jag hittar mexikansk eller pakistansk mango. Men det fungerar också bra med den vanliga lite röd-gröna mangon man hittar i butiken.

På bilden till vänster ser du den Mexikanska mangon till vänster.


Ingredienser:
Mango – ja det är faktiskt bara mango som behövsGör så här:
Dela mangon precis runt kärnan så du får två halvor.

Ruta upp mangon innan du lägger den på grillen – eller gör det efter den är grillad. Använd en vass kniv.Grilla mangon tills den har fått fin färg. Passa på att det inte är för hög värme, men det brukar vara lagom att grilla desserten på eftervärmen.

När mangon är grillad och rutad, vränger man på mangon så att små fyrkanter av mango bjuder sig fram.

Jag serverar den som den är, men du kan givetvis skära ut bitarna och blanda i en fruktsallad. Prova gärna med andra frukter som du gillar.

Enkelt men gott!


Ha en skön pingsthelg!
Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner

Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

 1. Mango är så gottit - Måste testa detta i sommar!
  /Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det - och testa också med andra frukter. Blir så gott :o) / Kram Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...