13 maj 2014

Tillbaka från Spanien

 
När mitt flyg från Spanien närmade sig Gardemoen, flygplatsen utanför Oslo, och kaptenen berättar om vädret i Oslo. Ja, det kan få vem som helst att bli deprimerad efter en tur i Spanien. Regnet slog mot flygets små fönster när vi gick in för landning. Jag frös innan jag ens hade lämnat planet. 7 grader, vind och regn. Inte konstigt man saknar värmen innan flyget hade landat.

Den enda trösten jag hade var att vädret var värre när jag reste.

Jag lämnade ett varmt Spanien med 28 grader i skuggan och klarblåhimmel för ett regntungt Norge. Hur dum kan man vara… ja ja, jag vet. Allt till sin tid.

Men jag har haft några underbara dagar tillsammans med min väninna. Hon har nyligen pensionerat sig och kan tillbringa så mycket tid hon bara vill där nere i sitt spanska ”Casa” med palmträd och pool i trädgården. 

Det har varit lata härliga dagar och sena kvällar. Och givetvis massor av god mat. Vi har ätit ute och vi har ätit hemma eftersom min väninna har ett fullt utstyrt kök. Så jag har myst med lite ”kockelering” också.

Jag tänker inte rabbla en massa restauranger vi har besökt. Men min förhoppning matmässigt på denna turen var att hitta några nya inspirerande rätter.

Tja… jag konstaterade att jag nog har ätit ganska mycket lokal spansk mat på mina turer till Spanien och hos spanska vänner. Men jag konstaterade också att det är en del rätter jag har ”glömt” och inte har tillagat på länge. Här är det en del jag ser fram emot att tillaga och få dela mer er läsare.

Men just nu är kylskåpet ganska tomt. Men det är som väl är bara tillfälligt.

 Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

  1. Hjärtligt Välkommen hem säger jag & Kramas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack :o) Borta bra, hemma bäst - även om jag nog kunde tänkt mig ett varmare Norge när jag kom hem. ;o) / Kram & Kram / Kicki

      Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...