2 maj 2014

Grilla lamm med hemgjord grillolja

 
Våren är här och med våren kommer det lamm. Nu är det en stund sedan jag åt kött men har sett fram emot att grilla lite lamm under våren och sommaren.

Så nu blev det premiär med lamm här på bloggen. Ja nu har ju inte jag några får som går runt och betar runt husknuten. Men jag har fått tag i bra ekologiskt lammkött.

Jag köper aldrig färdig grillolja eftersom det alltid innehåller något som inte min kropp mår bra av.

Men det är superenkelt att göra en egen bra grillolja, Så i dag koncentrerar jag mig om en grillolja som passar speciellt för lamm.
Håller till ca 800 g lammkött

Ingredienser:
½ dl olivolja
2 msk kinesisk soja
1 tsk akasiahonung
2 vitlöksklyftor
2 tsk finhackad röd chili utan kärnor
1 msk färsk timjan
½ tsk salt – jag använder himalayasalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 msk färsk saft från lime

Gör så här:
Pressa vitlöken i en vitlökspress och finhacka chili och timjan.

Blanda hacket med de andra ingredienserna. Jag har valt yttrefilé på lammet, tar bort alla hinnor och låter köttet ligga i marinaden i kylskåpet några timmar. Jag lägger allt i en plastpåse, för då är det enkelt att vända och "massera" köttet några gånger utan kladd.

Ta fram köttet 20-30 minuter innan grillning så inte köttet är kylskåpskallt när du lägger det på grillen.Köttet blir mört och smälter bort på tungan. Jag serverade lammet med enkla sidorätter. På bilden ser du grillade tomater, potatisskivor, vårlök och sparris. Jag serverar också en basisk sallad, tzatziki, oliver och grillad fetaost. Festmåltid om du frågar mig.

Ha en skön helg – grilla massvis!


Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

 1. Så gottia sidorätter ♡ ...
  /Fredagskram fina du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :o) Viktigt med lite fest också i vardagen. Ha en fin helg/ Kram Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...