26 april 2014

Shiratakinudlar med musslor och räkor

 
När jag var hemma i Sverige sist så hittade jag Shiratakinudlar, som då var en helt ny produkt för mig. Basiskbildande nudlar gjorda på konjaksmjöl från Konjakknölkalla. Du kan läsa mer om det HÄR.

Jag har letat efter Shiratakiprodukter här i Norge efter att jag kom hem. Och nu äntligen…

Äntligen kan jag börja komma med några härliga recept med Shiratakinudlar, Shiratakispagetti och Shiratakiris.

Nudlar med musslor och räkor blir en härlig lunch i dag.
2 personer

Ingredienser:
1/2 nät blåmusslor
2 msk rapsolja
1 schalottenlök
½ röd chili
Handfull färsk persilja
3 dl färdig grönsaksbuljong
Saften från 1 färsk citron (ekologisk)
Havssalt

Chilipulver
Salt – havssalt eller himalayasalt
Mald svartpeppar

2 påsar Shiratakinudlar
1 ½ - 2 morötter
15-20 räkor

Gör så här:
Jag tillagar hela nätet med musslor på en gång och använder den andra hälften till något annat. Vil du tillaga rätten för 4 personer tillsätter du mer buljong efter att musslorna är färdiga.

Skrubba musslorna under rinnande vatten. Om de är öppna, knacka dem lätt mot bänken. Om de inte stänger sig då så ska du kasta dem.

Finhacka lök, chili och persilja. Välj en stor gryta som får plats med alla musslorna. Stek lök, chili och persilja i olja tills löken är mjuk. Häll i buljong, citronsaft. Koka upp blandningen så att det storkokar.

Häll i alla musslorna, strö över en stor nypa havssalt, blanda runt och på med locket. Det tar ca 3-5 minuter för musslorna att bli färdiga, och du ser det genom att de öppnar sig. Jag rör runt ett par gånger i grytan.

Ta upp musslorna med hjälp av en hålslev eftersom vi nu ska använda buljongen som är kvar i grytan. Om det är någon av musslorna som inte har öppnat sig så ska de kastas. Smaka av buljongen med chilipulver, salt och peppar.Häll nudlarna i ett durkslag och skölj genom med kallt vatten. Jag tar en sax och klipper några gånger i nudlarna. Det bli enklare att äta när de inte är så långa.

Morötterna hackas ned till fina tändsticksstavar ca 3-4 cm långa.

Häll nudlar och morötter i grytan och låt det dra till sig värme och smaker ca 5 minuter. Morötterna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.

Skala räkorna och ta bort skalet från musslorna. Placera musslor och räkor i en tallrik och häll sen på nudlarna. Jag avslutar med lite finhackad bladpersilja.

Servera gärna med nybakat bröd.


Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...