1 april 2014

Kokos-Chiapudding

 
Pudding är kanske inte det vi äter mest av, men när man får en pudding gjord på Chiafrön som är så hälsobringande, så får du kanske lust att prova något nytt.

Chiapuddingen kan du äta till frukost, som mellanmål eller dessert och tillsätta frukter och nötter efter smak och behag. Ypperlig om du tränar eftersom den Chiafrön på uthålligheten. Chiafrön blir rekommenderat till idrottsutövare.Ingredienser:
2 dl mjölk – jag använder havremjölk
1 dl kokosmjölk
1 dl Chiafrön
2 msk ljus agavesirap eller annan sötning du gillar

Gör så här:
Jag använder bara den tjocka kokosmassan från kokosmjölken. Öppna kokosmjölken försiktigt och ta ut kokosmassan med en sked.

Lägg alla ingredienser i en skål och vispa tills du har en jämn smet. Häll upp i serveringsformar, sätt över plastfolie och ställ pudding kallt i minst 6 timmar.

Servera puddingen med färsk eller torkad frukt. På bilden har jag serverat med finhackat päron och granatäpple.

Väldigt enkel att göra, frisk i smaken utan att bli för söt. Och tänk på alla nyttigheter du får i dig.

Väljer du att inte söta puddingen eller söta med frukt som har högt basiskbildande nivå, så får du en pudding med högt basiskt nivå.Missade du mitt inlägg om Chiafröna i går, så kan du läsa om det HÄR.


Ha en skön tisdag!
Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...