20 mars 2014

Fisklåda med spätta och fetaost

 
Jag trodde vintern var över på denna sidan av sommaren. Men nog sjutton kom jag ut till snöväder i dag på morgonen. Riktigt nog så smälter snön bort fort. Men jag vill inte ha mer snö nu. Jag är färsig med det. Nu vill jag ha vår och känna att sommaren är på väg.

Som jag har sagt tidigare så påverkas mina leder av vädret. Det är då de enkla och snabblagade recepten skapas som gör vardagen enklare. Som dagens härliga fisklåda med spätta.
4 pers.


Ingredienser:
4 stora rödspätt filéer
1 banan schalottenlök
1 röd chili
1 fänkål
2 normalstora morötter
250 g färsk spenat (frusen går också bra)
1 stor handfull bladpersilja + lite persilja vid servering
Ca 10-12 körsbärstomater
Salt – jag använder himalayasalt
Mald svartpeppar
Grovmalen svartpeppar
Fetaost – mängd efter smak och önska – jag använder fetaost gjord på get- och får mjölk
Ca ½ dl matgrädde – jag använder Oatly iMat havregrädde
Olivolja till stekning

Gör så här:
Börja med att strö lite salt och mald svartpeppar på filéerna så att kryddorna får dra in i fisken. Du kan också använda vitpeppar om du föredrar det- Sätt fisken till sidan.

Ta bort kärnorna från chilin och finhacka chili och lök. Grovhacka fänkål och morötter till ungefär lika stora bitar.

Grovhacka spenat och persilja.

Börja med olivolja i en stekgryta och stek lök, chili, morötter och fänkål på medelvärme tills löken är blank och genomskinlig. Tillsätt spenaten och eventuellt lite mer olivolja om det behövs. Spenaten vill fort sjunka ihop. Smaka av med salt och peppar. Blanda sist in en handfull finhackad persilja.Häll hela blandningen i en ugnssäker form som är stor nog för att filéerna kan ligga vid sidan av varandra. Lägg spättfiléerna uppe på grönsaksblandningen. Skiva körsbärstomaterna (jag delar dem i tre) och fördela dem över fisken.

Smula över fetaost så att filéerna blir inbäddade, häll på grädde och sätt formen mitt i ugnen på 200˚C och gräddas i ca 15 minuter.

Finhacka lite persilja och strö över innan servering.

Jag serverar med basmatiris (som är basiskt) och en färsk sallad.Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

6 kommentarer:

 1. Jag gillar Spätta och tackar för receptet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får komma tillbaka med mer brocoli en annan gång, Micke :o) /Kicki

   Radera
 2. Så gottit detta låter & ser ut,Kicki ...
  /Kramar från Sverige

  SvaraRadera
 3. Tack för ett gott recept på spätta=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar receptet Nina :o) / Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...