18 mars 2014

Avokadosandwich med ugnsbakad tomat och Chevré

 
Man ska inte klaga. Våren jobbar på helspinn och gör sitt bästa för att vi ska få sommar. Men vädret är ju hoppande och ostabilt. I går snöade det igen. Så blev det regn. Så frös allt regnet på natten för att det sen skulle bli plusgrader och sol på dagen med ordentliga vindkast. Tja… det var väl bara åskan som saknades.

Ibland är det gott att frossa med en härlig och stor sandwich eller dagobert. Men det saknas i vart fall ett lager för att man kan kalla den dagobert. Men med inspiration av de stora amerikanska big bites och hamburgarna, så är detta en nyttig sandwich fylld upp med massa nyttigheter.

För bra mat är viktigt oavsett. Bra mat med bra näring - och inte minst att det är saftigt och gott.

Avokadosandwich passar lika bra som kvällsmat som till lunch. Kombinationen av smakerna är bara så härliga och jag rekomanderar dig verkligen att prova min supergoda sandwich.Till 1 avokadosandwich behöver du;

Ingredienser:
Bröd – jag har använt hembakad ciabatta.
Avokadoröra - recept längst ned på denna sida
Strimlad valfri sallad eller blandning av flera – jag gillar speciellt romano och rucola sallad
Ugnsbakade tomater med Chevré - recept längst ned på denna sida
Kokta stora vita bönor (har mycket protein och kostfiber men väldigt lite fett) Skölj bönorna och låt dem torka, oavsett om du har köpt färdigkokta eller kokat dem själv.

(Vegetariskt alternativ - använd vegetariskt ost eller uteslut osten helt)

Gör så här:
Börja med att dela brödet och rosta det i ugnen på 175˚C tills det är gyllene, eller rosta i brödrosten.

Låt svalna och lägg sen på ett lager med avokadoröra. Fortsätt med sallad, bönor, tomatskivor med Chevré och till slut mer avokadoröra innan du lägger på ”locket” på brödet.

Jag serverar med sugar snaps och mangomilkshake.

Här är recept på avokadoröra och ungnsbakade tomater
Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

3 kommentarer:

 1. Avokado är gott men jag undrar har du något lättlagat med Broccoli?
  Sedan vad tycker du om Herbamare Örtsalt? Det använder jag oftast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Micke! Det blir mer broccoli när det är säsong för broccoli. Inte så enkelt att hita ekologisk broccoli just nu.
   Jag gillar Herbamareörtsalt, men har inte använt det på flera år. Så jag är osäker på om blandningen passar min i min kost eller inte. Får nog läsa på en burk först. :o)

   Radera
  2. Ok tänkte inte på det jag såg broccoli på Ica nämnligen och blev så sugen hehe

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...