4 februari 2014

Tortilla blir Quesadilla

 
Quesadilla kommer ursprungligen från México, men är i dag nog lika vanlig i Spanien.

Queso betyder just ost på spanska, och det är precis vad det är. Tortilla med smält ost. Men du hittar många varianter. Förutom ost, som givetvis måste vara med för att det ska vara en quesadilla, så kan du lägga i precis vad som passar dig. Tomater, oliver, lök, kyckling… ja det är väl bara fantasin som stoppar. Jag gillar speciellt spenat, tomat, lök och oliver.

Vilken quesadilla vill bli din favorit?
Ingredienser:
Tortilla – jag gör min tortilla med spelt och receptet hittar du HÄR
Riven ost som du gillar. Jag använder en härlig getost som heter Tomme de Chèvre.som du kan läsa om HÄR. Uppför sig som en gratängost men smakar ljuvligt mycket bättre tycker jag.
Olivolja till stekning

Andra ingredienser du vill ha skivar du tunt eller river i mindre bitar


Gör så här:
Använd en järn stekpanna eller en stekpanna med non-stick materiale.

Häll olivolja i pannan, ca ½ tsk. Lägg i tortillan och stek på svag till medium värme.

Vänd tortillan när den har blivit varm på undersidan. Lägg på ost och de ingredienser du vill ha i quesadillan. Sörj för att det inte kommer ost i stekpanna. Vik över tortillan så den blir som en halv måne. Stek bägge sidor tills osten har smält.

Tänk på att du inte lägger i för mycket i varje quesadilla – det är ju inte pizza. Det ska vara enkelt att vika tortillan över ingredienserna utan att de trillar ut i stekpannan när du vänder på tortillan.Lägg upp på ett fat och dela quesadillan i 3 delar. Servera som de är eller tillsammans med en sallad, salsa, guacamole eller något annat gott du tycker passar.Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

 1. Har nog inte ätit detta,men från Afrika Chapati är liknande & då gör man en stark lök/tomatröra typ :)

  Ska försöka testa ditt recept för Ost är ju så gottit/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chapati används också i det indiska köket och är i princip mjöl, salt och vatten eller olja. FInns lite olika recept på det. Chapati är som ett luftigt flatbröd som steks. Väldigt gott det också :o) / Kram Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...