5 februari 2014

Heta räkor med avokadosallad

 
Ibland kunde jag önska att någon stod med maten färdig när jag kom hem efter en lång dag på jobben – speciellt om det har blivit en del övertid. Men nej… här är det bara till att kavla upp ärmarna och ordna sig mat.

Men just sådana dagar är det skönt att ha färdiglagad mat i frysen eller så gör jag en enkel liten rätt som är snabblagad och mättande. Därför passade det bra med heta räkor eftersom jag har lite räkor kvar efter min rödspätta middag

Till 4 mackor:

Ingredienser:
Valfritt bröd som du gillar att rosta. Jag använder mina hembakade Ciabatta eller Baguetter eftersom jag alltid har bröd i frysen.
100 g skalade räkor
1 msk rapsolja
1-2 krm chilipulver
1-2 vitlöksklyftor
1-2 tsk naturell turkisk yoghurt – med eller utan laktos
Ev. dillkvist till garnering

Ingredienser till avokadosallad:
1 stor avokado
10-12 körsbärstomater
Saften från ½ -1 lime
Salt – jag använder himalayasalt
Grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Börja med avokadosalladen. Ta bort kärnan från avokadon och ta ut fruktköttet med hjälp av en sked. Tärna upp avokadon.

Skiva tomaterna fint. Jag gör ca 4-5 skivor per tomat.  Blanda tomat och avokado och smaka av med lime, salt och peppar. Låt stå 15 kallt 15 minuter.

Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök, olja och chilipulver i en gryta. Väl om du vill ha räkorna medium heta eller riktigt starka med hur mycket chilipulver och vitlök du tar. Hetta upp oljan och när det är riktigt varmt, lägg i räkorna.

Surra räkorna i oljan tills du ser att räkorna börjar dra sig samman och blir runda. Ta då grytan bort från värmen på en gång annars blir räkorna sega om de får steka för länge.Rosta brödet, lägg på avokadosallad och räkor och toppa med en klick yoghurt. Garnera med en dillkvist och rätten är klar.

Passar bra både som förrätt lunch eller som i mitt tillfälle, en sen ”middag”. Servera gärna en sallad till.
Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under. Följ instruktionen. Glöm inte att verifiera din mailadress i mailen du får efteråt:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

  1. Hur gott låter & ser inte detta ut - Mumms/Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack - det är väldigt gott med de heta räkorna :o) / Kram Kicki

      Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...