17 januari 2014

Patacones med fetaost

 
Nu skrev jag lite om matbanan i går och tänkte därför att ni skulle få ett tips på ett gott snacks gjord på just matbanan.

Som snacks är detta ett mycket bättre allternativ än helgchipsen.

I flera delar av Sydamerika är det vanligt med Patacones.

För någon är det bara snacks medan andra serverar dem som sidorätt till andra rätter. Du kan också finna dem serverade med alla möjliga varianter med kött, fisk och grönsaker med eller utan såser eller helt naturella vid sidan av en guacamole eller annan dippsås.

Jag gillar speciellt den enkla och mer naturella Patacones som du kan se på bilderna, som jag äter direkt med lite fetaost eller bara lite havssalt. Krispiga kanter, lite seg på insidan och en lätt sötma som inte är i närheten av vanlig banan.
Patacones görs när matbananerna är gröna, men jag personligen gillar dem bäst när matbananen nästan är helt brun/svart i skalet. Då är matbananen som mest gul och ger mest smak. 
Ingredienser:
Så många matbananer du vill. Beräkna ca 6-7 bitar/per matbanan (Du kan givetvis göra dem mindre)
Rapsolja till fritering
Havssalt eller fetaost (jag använder fetaost gjord på getmjölk)

Gör så här:
Skala matbananen, vilket är enklast med hjälp av en kniv.

Dela matbananen i ca 2 ½ - 3cm tjocka skivor. Häll ca 1 ½ cm olja i en tjockbottnad gryta eller stekpanna. Fritera matbananen i oljan på medium värme i ca 2-3 minuter tills de blir fint gula. Vänd dem efter halva tiden.

Lägg varje bit mellan två bakplåtspapper och tryck till dem med botten på ett glas, en gryta eller något annat du har hemma. Pressa dem till ca 1cm tjocka.

Öka värmen på oljan och fritera dem på bägge sidor till de har gyllene och lite mörkare färg. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.

Lägg ut Patacones på ett fat och strö på lite havssalt eller smulad fetaost. Serveras gärna varma.

Ha en skön fredag – nu är det helg!
 
Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

  1. ~ Låter gott ~

    /Kram vännen & ha en härlig Fredag!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...