5 januari 2014

Mandelmusslor efter julbaket blev minibakelseJag fick inte mycket matrester kvar efter julen eftersom jag alltid är noga med att inte göra för mycket mat. Jag tycker inte att det smakar lika gott när man tvingas att äta julmat i ”evigheter” efter julen. Julmaten mister liksom sin charm. Lika mycket som man har längtat efter julmaten så tröttnar man fort.

Givetvis kan man omvandla rester efter julen till andra rätter. Jo förresten. Jag har ju en påse med vegetariska köttbullar i frysen. Det blir en bra middag en dag.

Men det var inte bara julmaten som försvann. Julgodiset tog slut fort och av kakor har jag faktisk bara mandelmusslor kvar i frysen. Så därför blev det en liten söt dessert eller eftermiddagsfika av mandelmusslorna.
Ingredienser:
Mandelmusslor
kokosmjölk - fast sort
Äkta vaniljpulver
Frukt och bär efter egen smak och tycke. Jag har använt apelsin, vindruvor, passionsfrukt och granatäpple.

Gör så här:
Mandelmusslorna är fina formar som du kan fylla upp med det som du gillar bäst.

Eftersom jag helst undviker vanlig visågrädde så använder jag denna gång kokosgrädde. Men du kan ju givetvis använda vanlig vispgrädde eller laktosfri vispgrädde. Det är också väldigt gott med en vaniljkräm som du hittar en lakrosfri variant på HÄR.

Kokosgrädde är enkelt att göra, men det gäller att hitta den mest krämiga kokosmjölken för att det ska fungera.  Jag har provat mig fram med olika kokosmjölk och den som jag tycker ger den bästa
kokosgrädden är kokosmjölk från kara som du ser på bilden. Den finns att köpa både i tetrapack och i konserv. Fördelen med den är att kokosköttet ligger som en fast fyrkant i paketet och flyter runt i kokosvätskan vilket gör det enkelt att hälla bort den flytande vätskan.

Får du inte tag på just denna kokosmjölk så finns det andra du också kan använda. Läs på paketet eller konserven och ta den som har minst vatten och mest kokos - så inte välj light produkter. Du kan också skaka lite på paketet eller konserven och välja den som skvimpar minst. Du ska kunna skeda ut kokosköttet om du inte kan hälla ut vätskan.

Det är enklast att få till kokosgrädde om du låter kokosmjölken stå i kylskåpet i vart fall ett dygn innan du använder den.


Vispa kokoskrämen krämig. Jag blandar sen i lite vaniljpulver som gör att det blir lite mer gräddesmak och kokossmaken ligger bara kvar lite dolt. Eftersom kokosmjölken är söt i sig själv samt att frukten ger mycket smak så tillsätter jag ingen extra sötning.

Låt grädden stå i kylskåpet ca en halvtimme innan du använder den. Skeda upp grädden i mandelmusslorna, knappt halvfulla. Dela upp frukt och bär du vill använda och fyll upp resten av mandelmusslan med frukten. Gärna lite överfyllt tycker jag. Frukt är ju så gott.

En enkel söndagsfika


Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

 1. Så fina Mandelmusselbakelser <3
  Låter spännande med kokosgrädde/Kram fina du

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära dig. Du lyser upp min dag med dina kommentarer i min blogg. :o)

   Visst blev de fina :o) Kokosgrädde är ett jätte bra alternativ för laktosallergiker. / Kram Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...