18 januari 2014

Hur gick det sen med Matkick? Här är resultatet:


För drygt två månader sen, den 5 november 2013 så gjorde jag ett inlägg här på bloggen om länkkärlek och no-follow-tags och hur det påverkar en blogg – och då i detta tillfälle hur det påverkar min blogg att vara medlem i matsajter som praktiserar no-follow-tags. Om du inte kommer i håg det så kan du läsa mer om det på ”Nu ska Matkick stå på egna ben”.

Matbloggare får erbjudande om att vara medlem på olika matsajteri  med löfte om mer besök. Men i praktiken fungerar det inte helt så när matsajter använder sig av no-follow-tags mot matbloggare.

Men till trots för att jag visste allt det här med no-follow-tags var jag osäker på om jag gjorde ett riktigt val när jag valde att trampa vatten själv här ute i cybervärlden… de stora jättarna har ju en tendens att ta över.

Så hur har det egentligen gått för Matkick under dessa månader? Har google och andra sökmotorer hittat min blogg igen? Har läsarna hittat till min blogg? Jag visste ju att det nog ville bli en svacka i början, men gjorde jag riktigt när jag bojkottade matsajter med no-follow-tags?
Nu efteråt förstår jag inte helt varför jag tvivlade. Men det är ju alltid enklare att snacka om fel och riktigt när man sitter med resultatet.

Visst, det kom en svacka som varade i ca 1 ½ - 2 veckor, men sen vände det.

Så här är resultat av mitt val - kalla fakta – ren statistik:

Besöksfrekvens på bloggen har ökat med 345 %
Antalet personer som följer bloggen har ökat med 433 %Med resultat i handen så vet jag att jag definitivt tog en riktig avgörelse för min blogg. Jag vet mer i dag hur dessa stora matsajter fungerar än när jag startade min matblogg. Jag kommer aldrig låta en sajt med no-follow-tags utnyttja mig och min blogg igen. Det är ganska tänkvärt när man ser resultat efter så kort tid.

Tänk vad en liten "tag" kan ställa till med.
Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

9 kommentarer:

 1. Detta är ju bra,Kicki :)
  Grattis/Kramar Annmi

  SvaraRadera
 2. Grattis från mig med.. du anar inte hur många jag tipsat din blogg till.. den är kanonbra.

  SvaraRadera
 3. Tack Amm,i och Solveig! Jag är väldigt glad för alla besök och ödmjukt tacksam till alla som vill följa min blogg. Det ger verkligen energi och en extra kick till att fortsätta blogga. :o) / Kram Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om du vet,men...
   Jag följer dig via mail & har givetvis Tipsat om din fantastiska matsida :)

   /Kram

   Radera
  2. Jag vet at du följer mig via din mail - du anar inte hur tacksam jag är för alla som önskar följa min blogg och sprider tips om min blogg vidare. Jag är så tacksam. Tack Annmi / Kram Kicki

   Radera
  3. Hihi & Nu Äntligen finns länk till dig under Mina Tips
   Sorry att det dröjt,men...Bättre sent än aldrig ju/Kramis från mig i Vintersolen

   Radera
  4. Åh så snäll du är :o) Tack Annmi / kram Kicki

   Radera
 4. Tack för detta inlägg om mytaste! Jag fick nämligen ett trevligt mail av dem idag där de så vänligt bad mig att gå med. Men efter att ha läst detta känns det inte längre aktuellt. Tack för varningen! :)Är det någon annan sida som är bättre på det här med länkkärlek? ^^
  Mvh Clara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Clara! Den bästa responsen du kan få är egentligen att använda dig av "äkta länkkärlek" och byta länk med en andra bloggare. Spesiellt om det är bloggare som har lite av den samma filosofin och inriktningen som ni har på er egen blogg. Hittar du en blogg du tycker är interessant så fråga om de vill byta länk. Fråga även om det inte är samma tema om du hittar en blogg du gillar. Det är sällan de säger nej :o) I tillägg är det bättre att lägga ned tid på sökord till bloggen så att läsare hittar bloggen när de googler och söker på nätet. Respons genom andra stora matsajter ger sällan lika stor respons. / Hälsning Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...