25 januari 2014

Basiskbildande frukost

 
Frukost är viktigt för att få i gång kroppen. Och även om jag inte har en 100 % basisk diet längre så är frukosten mitt startskott för dagen där jag väljer att vara mest möjligt basisk.

Jag vet att en del av er som följer min blogg vill ha en mest möjlig basiskbildande diet och jag vill därför tipsa er om hur man kan starta dagen basiskt.Varje morgon startar jag dagen med citronvatten. Jag har kokt vatten som jag sen förvarar i en tät bringare i kylskåpet med några skivor citron. Förfriskande och rensande för kroppen.

Mer eller mindre varje morgon äter jag också ½ avokado, några bruna oliver och olivolja. Sen kan man variera i det oändliga runt de ingredienserna. Men du kan givetvis välja det som passar dig, men tänk basiskt.

Om jag inte äter avokadon upphackad och blandat med annat så som på bilden, så mosar jag avokadon och blandar den med lite olivolja, citron och havssalt. Röran använder jag i stället för smör på mackan och toppar med oliver, paprika, tomater eller andra färska grönsaker och gärna lite persilja eller andra örter.

Denna basiskbildande frukostssallad som du ser på bilden, passar lika bra både till lunch och som tillbehör till andra rätter.

Ingredienser för 1 person:
½ stor avokado eller 1 hel liten
Tomater
Purjolök eller vårlök
Knippe persilja eller andra örter
Några bruna oliver
Havssalt eller himalayasalt
Citron
Olivolja, extra virgin, kallpressad och av god kvalitet

Jag är givetvis noga med att både tomater och citroner är ekologiska eftersom de tillhör de frukter som har höga halter av restgifter efter besprutningar.

Gör så här:
Hacka avokado och tomater. Strimla löken och finhacka persiljan. Blandas på tallriken. Lägg på några oliver, strö över lite salt, saften från ¼ - ½ citron och samt olivolja.

Enkelt och snabbat att tillaga och helt underbart i smak.

Om jag vill ha bröd till eller om jag äter min mosade avokado på en brödskiva så gör jag ett basiskt bröd. Det tar ca 7-8 minuter att tillaga. Recept hittar du sist i inlägget Bröd från urminnes tider.

Du kan också göra dig en basiskbildande smoothie eller "juica" din frukost.

Du kan välja att lägga till eller ta bort men tänk på att du behöver en bas som är basiskbildande.
Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

 1. Låter riktigt gott & vackert att se på <3

  /Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annmi .o) Både nyttigt och gott. Absolut värt att prova. /Kram Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...