20 december 2013

En enkel, men nyttigare, Rödbetssallad

 
En god rödbetssallad ska vara med på julbordet tycker jag. En härligt vacker rosa rödbetssallad som lyser upp på julbordet. Den är väldigt enkelt och snabb att tilbereda. Enkelt och gott, så ska det vara.

Rödbetssalladen är utan socker och majonnäs (utan ägg) och kan göras laktosfri.

För det är ju bara så att jag måste ha rödbetssallad till mina köttbullar på jultallriken. Denna vackra och smakfulla rosa sallad.

Nu är det inte länge kvar till jag får träffa min familj och mina vänner i Sverige. Jag har inte sett dem sen i somras och gläder mig så. 

Något annat som jag också ser fram emot är att gå på super matshopping… ja, du kan skratta du, men när man bor i Norge så är det många produkter jag inte får tag i här, så det gäller att hamstra när man är i Sverige.

Så det kommer mer julgott i bloggen helt fram till jul.
Ingredienser:
100 g inlagda rödbetor – jag använder mina rödbetor inlagda i apelsin och nejlika, men du kan använda vilka inlagda rödbetor du vill. Om lagen har mycket socker så blir den inte lika nyttig, men den blir säkert lika god.

100 g skalade och urkärnade äpplen, söt sort
1 ½ msk citronsaft
50 g skalad rödlök

2 ½ dl matyoghurt – jag använder turkisk eller grekisk yoghurt. Du kan också använda andra neutrala sorter, också laktosfri.

2-3 msk spad från de inlagda rödbetorna
½ -1 msk äpplecidervinäger
½ krm mald nejlika
½ -1 msk ljus agavesirap
Salt – jag använder himalayasalt
Mald vitpeppar

Gör så här:
Finhacka äpple och häll citronsaften på äpplehacket och blanda, så den håller sig fräsch. Finhacka rödbetorna och rödlöken rivs grovt.

Om du använder en yoghurt som är lite flytande så måste du låta det mesta av vasslan rinna av först. Det gör du enklast genom att låta den rinna av genom ett kaffefilter. Låt den stå ett par timmar så du ser att yoghurten blir fast. Använder du turkisk eller grekisk yoghurt så är den fastare från början.

Blanda rödbetor, äpple och lök i yoghurten. Tillsätt nejlika, spad från rödbetorna, äpplecidervinäger och agavesirap samt smaka av med salt och peppar.

Låt stå i kylen ett dygn så att smakerna får sätta sig.

Nu är den rosa skönheten klar till att njutas på julbordet.Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...