6 november 2013

Pizzabulle eller pizzasnurra


Minipizza, pizzasnurra, pizzabulle - ja kärt barn har många namn.

Det som är fint med dessa pizzabullar är att du väldigt enkelt kan ta med dem i lunchboxen, på pickniken, den långa bilfärden eller som mellanmål när ungarna kommer hem från skolan.

Gör du en dubbel sats på en gång så kan du frysa in. Enkelt att ta fram och värma i mikron.Till 10 stora eller 20 små pizzabullar

Ingredienser pizzabulldegen:
3 tsk torrjäst
4 dl vatten, 37˚C
2 msk olivolja
2 ½ tsk salt – jag använder himalayasalt
9-10 dl siktat dinkelmjöl

Fyllning:
Efter egen önskan

Toppning:
Torkad oregano

Gör så här:
Blanda ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt sen resten av vattnet, olja och salt.
Blanda i mjölet lite av gången tills du har en samlad deg utan att den är fast.

Eftersom dinkel inte tål den samma hårda behandlingen som vetemjöl, bakar jag mina bröd för hand och blandar min deg med en trägaffel eller liknande.

Ställ att jäsa under plastfolie tills den är dubbel, ca 2 timmar.

Under tiden degen jäser förbereder jag det jag vill ha på min pizzabulle. Här är det ju bara fantasin som stoppar deg, men jag gillar väldigt kombinationen av tonfisk, svarta oliver och fetaost.

Så tonfisk i vatten får rinna av  och jag river ost. Svarta oliver och röd paprika med lite chili finhackas, fetaosten smulas. 

Ja, och så var et tomatsåsen. Jag gör jag en enkel pizzasås som du hittar recept på HÄR. Jag lägger alla ingredienser till tomatsåsen i en skål och använder en stavmixer för att få tomatsåsen slät. Smakar så mycket bättre än det du köper på burk – och nyttigare också.

Ok, nu har min deg jäst färdig. Jag penslar lite olivolja på bakbordet och stjälper upp degen. Med hjälp av en bakskrapa vänder jag degen ett par gånger. Om du har stort bakbord kan du kavla ut hela degen direkt. Jag använder en marmorkavel som är fuktad med olivolja.

Har du ett mindre bakbord så kavla ut hälften av degen.Bred först på ett tunt lager med tomatsås. Strö ut den rivna osten, också ett tunt lager, och ta sen på de ingredienser du önskar å ha på din pizza. För min del blev det tonfisk, finhackad paprika, chili och bruna oliver och till sist lite grovmalen svartpeppar och smulad fetaost. Allt läggs på tunt eftersom du sen ska rulla hela degen.Med hjälp av degskrapan rullar jag i hop degen och delar upp i 10 stora pizzabullar eller 20 små.
Lägg dem på en plåt med bakpapper. Gör du små pizzabullar kan du gärna använda stora muffins- eller bullformar. Strö lite torkad oregano på toppen och grädda sen i förvärmd ugn, ca 225˚C till dem är gyllene. Tid avhänger av ugn. Använd gärna varmluftsugn om du har det.När jag ska frysa mina pizzabullar så lägger jag 1 stor i varje påse (eftersom jag gör dem stora). Enkelt att ta fram till 1 portion.

Hoppas det smakar!
 


Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...