5 november 2013

Nu ska Matkick stå på egna ben
Precis som alla andra bloggare är jag avhängig av er läsare för att lusten och glädjen med bloggning ska vara där. Jag vill ni skal veta, alla ni som följer min blogg, att jag är otroligt tacksam för att ni vill vara med på min matresa. Glädjen till att experimentera med mat finns där oavsett, men det är ni som gör att jag gärna vill dela med mig av mina recept.

Jag har nu tagit en avgörelse som är ganska betydelsefull för min blogg.

Jag har sedan jag startade min blogg varit medlem av HittaRecept och AlleOppskrifter, numera MyTaste.

Men från dag 1 har det inte fungerat som det skal. Meningen är att en länk från mig skal gå till MyTaste, och MyTaste länkar tillbaka till mig. Så när någon väljer att läsa mitt recept så hamnar de hos mig. Detta kallas för länkkärlek.Så långt är allt bra… om det bara hade fungerat som det skulle och om det verkligen var äkta länkkärlek.

För om jag väljer att länka till en annan blogg som till exempel Fruns blogg som jag har bland mina favoritbloggar här på sidan (även om den inte handlar om mat) och den bloggen länkar tillbaka mig så berättar vi båda två för sökmotorer som till exempel google ”Följ med på den sidan, för här sker det en hel del bra”. 

Men det som sker när MyTaste och jag ska byta länkar är att de har lagt in ett stopp, en så kallad no-follow-tag, en kod som berättar för google och andra sökmotorer att min blogg inte är viktig eller intressant och kanske inte helt till att lita på. Det gör att jag länkar till MyTaste med tummen upp, men de länkar tillbaka till mig med tummen ned.

Samtidigt berättar den lilla koden att MyTaste är länken som är bäst och alla skal följa med på dem. Så när man söker efter mina recept så kommer då inte min blogg upp först, även om jag söker ordrätt, utan MyTaste, och samtidigt trycks min blogg ned. 

Så för varje recept jag publicerar tjänar MyTaste på detta både på ranking och pengar, men jag får ingenting tillbaka. De säger att ”jo då, du får fler besök på din blogg”. Men det blir ju ointressant i sammanhangen när MyTaste får ”skryt” för mina recept.

Om det inte hade varit för denna no-follow länk så är ju MyTaste en fin sida som samlar många recept. Men det ville inte kostat dem ett dugg att ge äkta länkkärlek till bloggarna, som trots allt gör jobben. Om fler bojkottar MyTaste så vill de nog för eller senare förstå att det de håller på med inte är ok. Detta är värt att sprida till andra matbloggar.

Nej, så nu har jag bestämt mig för att bojkotta MyTaste. Mina läsartal kommer helt säkert att gå ned för en period eftersom sökmotorer knappt vet att jag finns, men jag har full tilltro till att det vill ändra sig om kort tid när google och andra sökmotorer hittar tillbaka till min blogg.

Jag hoppas att ni fortsätter att besöka mig, för nu ska Matkick stå på egna ben (även om det känns lite vingligt just nu...)
Vill du veta hur det gick sen? Se resultat HÄR efter derygt 2 månaderMissa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under:


Delivered by FeedBurner

Print Friendly and PDFPrint Friendly

6 kommentarer:

 1. Självklart fortsätter jag att följa din blogg via E-post - Gillar din sida & de flesta recept/Kram

  Pst..Skojsigt att du tog min sida som exempel <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt stöd Annmi. Dina ord betyder mycket för mig. Eftersom du är en trogen skribent i kommentarboxarna i min blogg, var det en självklarhet att jag skulle använda din blogg i mitt exempel = Länkkärlek :o) / Kram Kicki

   Radera
  2. Hej igen...
   Hoppas få till ett inlägg i framtiden med länk till dig - ev din Headerbild om det är ok!?!Du kan ta kontakt om du vill med mig via min blogg.

   /Kram

   Ps...Tyvärr är jag ju inte så pigg & det är tyvärr inget övergående,men vill inte & kommer inte "prata" om det!

   Radera
 2. Hej!
  Fick också edtt sådant mail av mytaste att de så gärna ville uppmärksamma mina recept/blogg och självklart blev jag riktigt glad men min syster blev inte lika hoppfull som jag.
  Efter att ha läst detta inlägg kommer jag välja att rata mytaste just för att de är inte okey vad de håller på med. Verkar annars vara en trevlig sida, men känns inte som jag vill att de ska få äran för mina recept..
  Tack så mycket!
  Mvh Aina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aina! Jag läste det du hadde skrevet på din blogg. När de stora "jättarna" försöker ta över hela recept-space-världen må vi bloggare stå samlade. Jag erbjuder dig äkta "länkkärlek" och din blogg ligger nu på min blogglista. Tack för ditt stöd i mitt beslut och jag stödjer dig helt och fullt. Kram Kicki.

   Radera
 3. Är du matbloggare och är enig med mig, så byter jag gärna "äkta länkkärlek" om du också bojkottar no-follow-tags från matsajter. Om du är interesserad, skriv i kommentarfältet eller skicka en mail till matkickmail(@)gmail.com / Kicki

  SvaraRadera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...