4 september 2013

Pizzasnittar


Har du börjat planera mat till helgen redan? Jag kan tipsa dig om dessa pizzasnittar som passar bra både till cocktailen på festen, som snacks på lördagskvällen eller till lunchen serverad med en god sallad.

Pizzasnittarna görs som en pizza blanco, det vill säga utan tomatsås, eftersom såsen vill göra snittarna mjuka på en gång när de serveras. Och det vill jag ju inte. Det ska vara snittar som är krispiga och enkla att äta när man håller drinkglasset i den andra handen.


Till 3 längder:

Ingredienser:
½ tsk torrjäst
1 dl vatten 37˚C
1 ½ msk rapsolja
½ tsk salt – jag använde himalayasalt
2 ½ dl siktat fint dinkelmjöl
Körsbärstomater
Vårlök
Riven ost – jag använde Tomme de Chèvre gjord på getmjölk
Blåmögelost – jag använde Monte Enebro
(Du kan läsa om dessa ostar på Matkick-den andra sidan HÄR)
En handfull färska örter. Jag använder 50/50 oregano och basilika
Havssalt, typ flingsalt
Grovmalen eller krossad svartpeppar

Gör så här:
Torrjästen blandas ut med vattnet. Tillsätt rapsolja, salt och till sist mjölet.

Sätt plastfolie över skålen och ställ att jäsa 45-60 min.

Medan degen jäser förbereder jag det jag ska ha på mina snittar.

Osten rivs grovt. Blåmögelosten mosas. Vårlöken och tomaterna skivas fint. Ta bort kvistarna från
oreganon och finhacka örterna. Svartpeppar får ett par rundor i morteln. Och nu har degen jäst färdigt.


Sätt ugnen på 230˚C.

Dela degen i 3 delar. Rulla ut längder och kavla ut dem direkt på
bakpapper. Om degen fastnar i kavlen använd lite mjöl. Ta bakpapperet över på en plåt.Jag gjorde två med vanlig ost och en med blåmögelost.

På de med vanlig ost tar jag på osten först. Lägger sen ut tomatskivorna och strimlad lök. Fortsätter med örterna på toppen och avslutar med att strö på lite salt och peppar.

På den sista lägger jag blåmögelost bara i mitten eftersom osten flyter ut. Lägg på tomatskivor och avsluta med lite peppar. Här behöver du inte salt eftersom osten är salt.Gräddas mitt i ugnen till de får fin färg. Jag använder varmluftsugn, men det är inte tvunget om du inte har det.

När de är färdiga lägger jag över hela bakpapperet på ett underlag som jag kan skära på och som tål värme. Jag snittar pizzalängderna på en gång. Sen är det bara att servera.

Ha en skön onsdag!

Missa inte nya inlägg och recept. Följ min blogg matkick.com och få nya inlägg på mail. Skriv din e-post adress i rutan under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

 1. Så gott med Pizzasnittar!
  /Kram Annmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag också. Enkla små mumsbitar :o) /Kram Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...