27 september 2013

För mycket socker och snabba kolhydrater kan ge skelett – och muskelsmärtor


 
Är du en gottegris? Gillar du småkakor, kex, choklad och andra sötsaker? Har du i tillägg skelett- och muskelsmärtor, ja då kan det vara bra att veta att det kan vara ett sammanhang.

Socker och snabba kolhydrater är nämligen något som triggar just sådana plågor....Muskel- och skelett smärtor är bland de vanligaste orsakerna till kroniska smärtor och nedsatt funktion och livskvalitet. Många av dessa plågor har en gemensam nämnare; det är en eller annan form för inflammation i kroppen.

Men alla plågor med skelett och muskler orsakas inte av kosten. Det kan ha andra orsaker som allt från fel kroppshållning till slitage skador, idrottsskador och sjukdomar

Forskning och kosthåll

Forskare har de sista åren haft stort fokus på att förebygga och lindra och har fått förståelse av hur stor roll riktigt kosthåll har.

Det finns mat som triggar- och mat som dämpar inflammationer. Väljer du riktigt kan du göra mycket för din egen hälsa och din livskvalitet. Ger du de bra bakterierna i tarmarna matvaror som de trivs med vill du kunna stimulera och stabilisera ditt immunförsvar så att inflammationer minskas.

Tyvärr behandlas många med tabletter fast det är obalans på tallriken som är orsaken.

Kanske undviker du socker och snabba kolhydrater i veckan, men unnar dig lite extra i helgerna. Då bör du vara klar över att också detta ger konsekvenser för inflammationsnivån i kroppen bort emot två veckor efter intag. Därför håller sig inflammationsnivån högt även om du bara unnar dig lite extra på helgen
Har du mycket muskel- och skelett smärtor bör du medvetet inkludera fler ingredienser i kosten som dämpar inflammationer samtidigt som du reducerar matvaror som triggar. Man bör därför välja mest möjligt rena, naturliga, oraffinerade matvaror och höga halter av omega-3.


Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...