6 augusti 2013

Yoghurtsås med rädisor

 
En god dippsås eller dressing kan höja en hel rätt. Jag gillar att göra dem själv. Dels vet jag vad som ingår och dels styr jag själv vilken smakmässig väg min dressing eller sås ska ha.

Här bjuder jag på yoghurtsås med rädisor. Nu är rädisorna så goda. Passar bra tillsammans med haloumi som har fått svängt sig på grillen.

Ingredienser yoghurtdipp:
3 dl tjock turkisk yoghurt
Rädisor efter smak – jag använde 5-6 stk.
2-3 vitlöksklyftor
Himalayasalt
Vitpeppar
Olivolja

På grillspetten:
Halloumi
Rödlök
Röd paprika
Körsbärstomater
Olivolja
Himalayasalt eller havsalt
Serverad på en bädd av grillad melonsallad som du hittar recept på HÄR.

Gör så här:
Finhacka rädisorna fint. Blanda ned dem i yoghurten tillsammans med vitlök som jag pressar i vitlökspressen innan jag blandar ned den i yoghurten.

Smaka av med salt och peppar. Eventuellt tillsätt mer vitlök och rädisor om du vill ha mer smak av detta. Blanda till slut ned lite olivolja och ställ dippen kall 30 minuter innan servering.Jag serverade min yoghurtdipp till grillad halloumi på spett. Jag använder grillspett av trä. Kom ihåg att lägga grillspetten i vatten 20-30 minuter innan du ska använda dem.

Skär grönsaker och halloumi i ungefär lika stora bitar och trä dem på spetten. Jag använder två spett för att ha mer stabilitet och det är också enklare när du ska vända grillspetten. Pensla grillspetten med olivolja och strö på lite salt. Jag använder havssalt.

Servera tillsammans med grillad melonsallad, färsk sallad eller något annat du tycker är gott.

Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

 1. Låter riktigt gott & som vanligt bjuder du på läskande foto :)

  /Kram Annmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag blir så glad när jag får så fina ord från besökare på bloggen.:o) Tack / Kram Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...