21 augusti 2013

Pastasallad med krämig roquefort sås


Roquefort ost, och också andra mögelostar, ger en härlig smak i matlagningen. Man behöver inte krydda så mycket extra när man använder så smakrika ostar.

Roquefort ost är en blåmögelost gjord på fårmjölk. Efter fransk lag så kan så kan bara blåmögelost som är lagrad i de naturliga grottorna runt Roquefort och är gjord på fårmjölk från en speciell typ av får, lov att kalla sig Roquefort ost. Till 1 kilo ost behöver man 4,5 liter mjölk och innehåller mycket fett, proteiner och mineraler.Till 4 port behöver du:
Ingredienser:
2 portioner med bandpasta. Jag gör min pasta själv på dinkel. Recept på dinkelpasta med ägg hittar du HÄR och utan ägg HÄR.

1 stor gul lök
2 stora röda paprika
7-8 grön sparris
Ca 5 dl grädde - jag använder havregrädde
Roquefort ost efter smak
Salt – jag använder himalayasalt
Grovmalen svartpeppar
Rapsolja till stekning
Romanosallad
Gurka
Körsbärstomater
Peccorino
Grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Pastan görs efter recept och formas till bandpasta. Eller kan du använda färdig pasta. Utom vanlig pasta på durumvete, finns det också både glutenfri och dinkelpasta att köpa i många butiker.

Löken hackas. Sparrisen delas till ca 2-3 cm långa bitar. Paprikan strimlas. Stek olja och paprika mjuka i rapsoljan. Lägg i sparrisen och låt dem surra runt i blandningen ett par minuter innan du häller på grädden. Smaka av med roquefortost, salt och peppar. Låt sjuda på låg värme tills att osten har smält och du är nöjd med smaken.

Ta bort såsen från plattan.

Strimla salladen och dela gurkan i stavar. Körsbärstomaterna brukar jag lägga i hela, men du kan gärna dela dem i två eller fyra delar om du känner för det. Lägg alla grönsakerna och pasta i såsen och blanda runt.

Servera med parmesan, jag använder peccorino, och lite grovmalen svartpeppar.

Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

1 kommentar:

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...