5 augusti 2013

Fetaostravioli på grön bädd


Som jag har skrevet i mina tidigare pastarecept, så använder jag inte pastamaskin när jag gör pasta. Jag tycker det är så enkelt att göra den för hand att jag inte helt har sett vitsen med pastamaskin ännu.

Av de pastasorter jag brukar göra så är det ravioli som tar lite längre tid eftersom det är lite ”pillemojs” som ska göras när man fyller upp raviolin. Men det är så gott med dessa kuddar, fyllda med allsköns innehåll efter tycke och smak. Denna gång en ostravioli med fetaost. Smakrik i all sin enkelhet.Jag serverar mi fetaostravioli med endiver, vårlök och grön sparris i en mild sås – men du kan ju välja vilka grönsaker du vill ha.

Till 2 portioner

2 portioner dinkelpasta med eller utan ägg. Recept hittar du här: Dinkelpasta med ägg / Dinkelpasta utan ägg

Ingredienser fyllning:
200 g fetaost - jag använder fetaost gjord på getmjölk
1 rödlök
Lite grädde – jag använder havregrädde, Oatly iMat
Ingredienser grönsaksbädd:
2 endiver
Stort knippe vårlök
Stort knippe baby sparris
3 dl matgrädde – jag använder Oatly iMat havregrädde
Himalayasalt
Krossad svart peppar
Rapsolja
Servera med peccorino (eller parmesan) eller fetaost och lite hackad färsk basilika eller andra örter du gillar.

Gör så här:
Gör pasta efter recept och låt pastadegen vila 1 timme.

Finhacka rödlöken och mosa fetaosten. Blanda ihop tillsammans med lite grädde, som bara är till för att få en krämigare konsistens.Använd mycket dinkelmjöl när du kavlar ut degen. Jag gör den långsmal med en bredd på ca 10 cm.
På den ena halvan av bredden lägger jag min fyllning med ca 4 cm mellan varje klick. Ca 1 tsk stor klick.


Pensla med vatten runt fyllningen. Bred över den andra sidan och tryck den tätt runt fyllningen utan att få luftblåsor.Dela raviolin i jämna fyrkanter med en kniv eller bakhjul och lägg dem för att torka. Efter en halvtimme vänder du raviolin för att torka på andra sidan.Koka upp en stor gryta med vatten, himalayasalt och lite rapsolja. Koka raviolin 3-4 min. Häll av i vattnet genom durkslag. Skölj raskt i kallt vatten för att stoppa kokningen. Häll tillbaka i grytan på spisen och surra snabbt med lite rapsolja eller olivolja.

Skölj sparrisen och ta bort den nedersta delen om den är ”träig”. Man behöver som oftast inte skala grön sparris. Dela stängerna i två. Om du använder längre normalstora sparris kan du dela dem i tre.

Skölj vårlöken och dela upp i ungefär lika långa delar som sparrisen. Endiverna skärs i strimlor i ungefär samma längd.

 

Stek grönsakerna i lite olja och strö över lite havssalt. Grönsakerna ska inte få färg men bli fint glaserade och fortfarande ha lite tuggmotstånd. Häll på grädden och smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda på svag värme i några minuter.

God middag!

Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurnerPrint Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...