31 juli 2013

Vaniljkräm – utan ägg, socker och laktos


Enkla desserter med bara bär eller frukt och en god vaniljkräm till. Plocka fram några skålar med bär och alla kan välja sina favoriter. Bättre än så blir det inte efter en lyckad middag.

Och var inte middagen lyckad, så kan du i vart fall inte misslyckas med denna enkla desserten.
Jag har plockat jordgubbar, hallon, blåbär och smultron till min dessert. Vad väljer du?
 
Ingredienser:
4 dl grädde, jag använder Oatly iMat 14 %
¾ - 1 ½ dl agavesirap eller agavenektar (eller annan valfri sötning)
1 vaniljstång
2 msk arrowrot

Gör så här:
Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg den i en gryta tillsammans med grädden. Koka upp grädden och söta med agavesirap. Låt sjuda på svag värme och vispa ned arrowrot lite i taget. Här måste du vispa hårt så att det inte blir klumpar.

Blir såsen för tjock, tillsätt mer grädde.

När vaniljkrämen har tjocknat, ta bort vaniljstången (skalet). Vispa krämen kall.

Om du använder mindre arrowrot så får du en vaniljsås.

Servera vaniljkrämen till färska bär, till pajen, äpplekakan eller använd som fyllning i kakor och tårtor.

Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

 1. Mumms ...
  Otroligt vackra foto/Kramar Annmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annmi. Fotografering blir bara roligare och roligare ju mer jag lär mig. Knappt man kan tro att alla foton i bloggen är tagna med samma kamera om man jämför mina första bilder i bloggen med de jag lägger ut i dag. Ingen photshop bara bättre teknik :o)/ Kram Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...