22 januari 2013

Syra/bas balansen i kroppen
Kroppen jobbar så hårt den kan för att hålla riktig pH-balans och för att hålla en konstant pH-nivå i blodet. Kroppens ständiga energikrävande och hårda arbete för att reglera pH-balansen är vad som är problemet med en försurad kropp och att det är just detta som kan leda till flera sjukdomar enligt förespråkarna. Med att hålla ett basiskt kosthåll ska du då kunna hjälpa kroppen att hålla god pH-balans utan att vara tvungen att använda massor av energi för att upprätthålla balansen.

Det är inte farligt att äta basiska livsmedel så länge inte kosthållningen blir för ensidig. En frisk kropp mår bäst av att ha en balanserad syra- basbalans.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER >>>
Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

 1. Hej jag heter Kaj!
  Jag är ifrån Kristianstad men flyttade 1966 till Göteborg med omnejd. Nu bor jag i Kungsbacka. Ramlade över din blogg. Ska läsa mer, intressant och välmatad. Jag har fått problem med njursten. Har haft tre omgångar nu o kom igår hem ifrån Varbergs Sjukhus.
  Jag har börjar tänka i förbyggande banor angående kost och levnadssätt. Primärt blev jag intresserad av kroppsvätskor o basisk kost. Du skrev ngt om att man kan kolla basiska nivån i kroppen. Är det vanligt blodprov hos vårdcentralen? Tacksam för svar om du har tid o lust.
  Mitt stora intresse är foto. Det har jag sysslat på med sedan jag var 10 år. Idag är jag medlem i Kungsbacka Fotoklubb. Har även en hemsida. Innan sjukhusbesöket nu i veckan var jag o besökte min bror i Fjälkinge. Jag passade då på att fota storkarna i närheten
  Med vänlig hälsning
  Kaj
  Kajen20@hotmail.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kaj fån Kristianstad!

   Så du har lämnat vackra Skåne du. Tur att du kan komma på besök ibland. :o) Men det var ju kul att du hittade just min blogg eftersom jag är från den samma trakten :o)

   Njursten är inte roligt, men det är som du själv skriver, du kan förebygga så att du minskar risken för återfall. Det som är viktigt för dig att veta för att du ska kunna förebygga njursten är först och främst att du behöver veta vilken sots njursten du har. Men den vanligaste typen av njursten gillar sur miljö så oavsett är det helt riktiga tankar du har om att du bör äta mycket av basiska livsmedel oavsett. Samt dricka mycket vatten. Men det har du väl hört till leda att du ska dricka mycket vatten ;o)

   För din del är det viktigast vilket pH urinen har eftersom det är vätskan som går direkt genom njurarna. Detta kan du själv enkelt kontrollera med pH remsa. pH balansen i kroppen kan man få svar på genom ett blodprov. Men i ditt tillfälle kan du faktisk ha normal pH när man tar blodprovet eftersom kroppen hela tiden försöker hålla den balansen. Men att din urin då i stället är extra sur på grund av den korrigering kroppen har gjort. På grund av detta ökar du då risken för njursten.

   Hoppas det gav svar på din fråga, annars hör av dig igen :o)

   Ta hand om dig själv :o) // Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...