2 juli 2013

Sojamarinad med sting

Sojamarinad 

Jag har alltid en stark sojamarinad stående i kylen, klar till användning. Speciellt gott till kyckling och fisk oavsett om det ska grillas, stekas eller läggas i en wok.

Tycker du marinaden blir för stark, ta mindre chili och vitlök. Marinaden ger en "sting" smak utan att det tar bort smaken från råvaran även om råvaran är mild i smaken, och du behöver inte krydda extra.


Jag använder marinaden också som sås i wok och blandar ut med till exempel lite kokosmjölk.


Ingredienser:
2 ½ dl soja, jag använder glutenfri soja
2 chili – jag använder 1 grön och 1 röd
4-5 vitlöksklyftor
2 msk palmsocker (kokosblomstsocker)
½ mediumstor gul lök

Gör så här:
Häll sojan i till exempel en glassburk med tätslutande lock.

Ta bort kärnorna i chilin och hacka ned i mindre bitar. Vitlök och lök hackas också i mindre bitar.
Lägg allt i sojan samt palmsocker. Skaka runt eller rör i burken ett par gånger om dagen de första dygnen.Låt marinaden stå kallt i vart fall 1-2 dygn innan du använder den första gången så att sockret löser sig och smakerna frigörs. Håller sig länge i kylskåpet.Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurnerhttp://matkick.blogspot.no/2013/07/sojamarinad-med-sting.html
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...