16 juli 2013

Het wok med sparris & marinerad kyckling


Nu behöver jag en värmande middag. Regnet öser ned och fuktigheten kryper in i huset. Jag fryser. Jag fryser långt in i märgen och kan inte fatta och begripa att det måste vara en så kall sommar.

Det är kallt och fuktigt. Det känns som det är höst redan nu. Vart tog sommaren vägen? Blinkade jag en gång för mycket?

För alla oss som påverkas av vädret så är inte denna lilla fläck jag bor på ett bra ställe i världen just nu. Stel som en pinne och ont i varenda liten led.

Som vanligt är min stora tröst att det kunde ha varit så mycket värre om jag inte passade på kroppen med vad jag äter.

Nej, nog med gnäll nu. Nu njuter vi av en härlig wok med lite sting så kanske värmen kan komma inifrån. Förbereder du kycklingen dagen innan så har du middagen klar innan en timme.

För 2 personer

Ingredienser:
Ca 500 g kyckling – jag väljer Bosarps kyckling som är Sveriges enda KRAV-märkta kyckling
Ca 1dl Sojamarinad med sting (följ länken för recept) + ett par matskedar i såsen
1 stor röd paprika eller 2 små
1 hands knippe sparris
1 rödlök
2 dl kokosmjölk
1 grön chili
1 röd chili
Ev. himalayasalt
ca 1 msk olivolja
Gör så här:
Kycklingen strimlas och läggs i en plastpåse tillsammans med sojamarinaden. Låt ligga kallt några timmar, men ta fram påsen en halvtimme innan tillagning så att köttet blir rum tempererat innan den tillagas. Har du möjlighet så låt kycklingen ligga ett dygn i marinaden

Använd en wokpanna eller en tjockbottnad panna.

Strimla lök ochpaprika.Skär av det grova nederst på sparrisen och dela den sen i 3-4 delar. Ta ur kärnorna från chilin och finhacka den – jag använder en röd och en grön för färgen skull.  Fräs lök, paprika, chili och sparris ett par minuter i pannan i lite olivolja.

Lägg dem på ett fat och lägg i kycklingen i pannan. Inte ta med såsen från marinaden men gärna både lök och vitlök. Stek kycklingen färdig.Lägg i grönsakerna du har på fatet och tillsätt kokosmjölken. Smaka av med sojamarinaden och eventuellt lite salt och peppar. Här väljer du sjäv hur stark du vill ha din wok. Låt smakerna dra i hop sig och sjuda på svag värme i ca 10 minuter.

Servera kokt quinoa eller hirs till och eventuellt en grönsallad.


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...