18 juli 2013

Basiskbildande antioxidant smoothie


Denna tid på året är det väl inte så stor fara för att vi inte får i oss nog med C-vitaminer. Men detta är en smoothie du kan göra året runt och är en riktig C-vitamin booster och basiskbildande smoothie, som innehåller både hallon, paprika, ingefära och äpple. I tillägg lite kokosfett som hjälper kroppen att ta upp de viktiga vitaminerna och ger kroppen extra energi.I denna smoothien hittar du

Hallonen är ett riktigt superbär på flera sätt och har många hälsofördelar. Bland annat så innehåller de dubbelt så mycket ellaginsyra som jordgubbar som i studier har visat sig kunna förebygga cancer.
Hallon är också fiberrika och innehåller massor av C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium.

Dessutom är hallon slemlösande, avgiftande och kan lindra menstruationssmärtor.

Det sägs att om du äter en kopp hallon om dagen under säsongen, och en kopp frysta hallon ett par gånger i veckan under vintern, så vill det göra stor skillnad för din hälsa.

Den söta, uppfriskande och knapriga röda paprikan har antioxidant superkraft. Du kan använda den till nästan alla måltider. Forskning har visat att röd paprika minskar risken för kardiovaskulära sjukdomar, diabetes II, cancer, inflammation m.m. Röd paprika är också ibland de grönsaker som har högst nivå av antioxidanter som vitamin C, vitamin A och vitamin E. Faktiskt så innehåller en röd
paprika dubbelt så mycket C-vitaminer som en apelsin.

Ingefära stimulerar magsmältning och aptiten och har också antiinflammatoriska egenskaper. Bra mot inflammationer i leder som vid reumatism. Ingefära stärker också hjärta, andning och blodcirkulation i hjärnan och bidrar bland annat till att reducera smärtor vid huvudvärk. Ingefäran är också väldigt effektiv mot illamående och åksjuka.

Äpple är blodsockersänkande eftersom det innehåller pektin. Det sänker också LDL-kolesterolet, som är det farliga kolesterolet. Äpple är bra för huden och är också en antioxidant. Äpple anses även vara renande och bra mot tungmetaller som till exempel bly och kvicksilver. Även bra för magen och njurarna.  Du har väl hört uttrycket ”Ett äpple om dagen…”


Till 2 glas

Ingredienser:
1 äpple
½ röd paprika
3 cm ingefära – saften
½ citron saften
½-1 dl kallt vatten
½ msk cocosa kokosfett
2 handfull med frusna hallon

Gör så här:
Skala och ta bort kärnor från paprika och äpple. Dela upp i lite mindre bitar och lägg i en blender tillsammans med vätskan från ingefära och citron samt vatten (ingefäran rivs och du kramar ut saften från rivet). Cocosa smälts i vattenbad innan du häller det i smoothien.

Tillsätt hallonen lite åt gången. Om du inte har plockat dina hallon själv så kontrollera att du köper hallon utan socker från frysdisken.Färdig till att njutas när du har din smothie konsistens. Blir den för tjock, tillsätt lite mer vatten. Blir den för tunn, tillsätt mer hallon.


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurnerPrint Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

  1. Låter riktigt gottit & Tack för receptet & fina bilder//Soliga Kramar Annmi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina fina ord. Jag blir så glad när någon tar sig tid att skriva ett par ord till mig. Tack Annmi / Kram :o)

      Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...