27 juni 2013

Enkel pizzasås


Om jag får välja så vill jag helst ha hemmagjord, tunn italienskinspirerad pizza med botten gjord på dinkel. Eller en calzone.

Det bästa med hemgjord pizza är att du får den precis som du själv vill. Inte behöver det vara svårt heller. Utan tillsatser och 100 % basisk.Och skulle du nu köpa färdig botten så behöver du inte köpa färdig pizzasås, för denna pizzasås är smakrik och otroligt enkel att göra. Du behöver inte koka den på förhand eftersom den tillagas direkt på pizzan i ugnen. Kan det bli enklare?

Ingredienser:
300g krossad tomat från box
4 msk tomatpuré
3-4 tsk torkad basilika
Ca 1 tsk Himalayasalt
Ca 1 tsk krossad svartpeppar
Gör så här:
Blanda tomat och tomatpuré. Smaka av med kryddor. Välj gärna andra kryddor i tillägg som oregano – och gärna färska kryddörter. Men kom ihåg att torkade kryddor innehåller mer koncentrerad smak, så du måste öka på mängden om du använder färska kryddor.


Kanske lite lök eller vill du ha en starkare variant? Tillsätt chili och/eller vitlök och kanske kryddor som cajenpeppar och chilipulver.

Om du vill ha såsen helt slät kan du använda en stavmixer eller köra såsen i en blender eller matberedare. Jag för min del gillar att det är lite struktur.


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...