13 maj 2013

Tranbärkaka

 
En liten kaka som till trots för både frukt och honung inte är en överdreven söt kaka.

Här har jag använt Pauluns dinkelflingor för att få extra knaprighet. Jag gillar att det är lite struktur i kakan. Med både frukt och honung – och inte minst basiskbildande dinkel så är detta en sundare kaka.

Ingredienser:
2 dl Pauluns fullkorns dinkelflingor med tranbär
1 dl torkade tranbär
100 g dadlar utan kärnor
100 g margarin eller smör -  jag använder laktosfri Milda
1 msk äkta honung
ca 3 dl fint dinkelmjöl (väljer du ett glutenfritt mjöl blir kaka också glutenfri)

Gör så här:
Dinkelflingor tranbär, dadlar, honung och margarin blandas i matberedaren till en grynig och knaprig men kletig massa. Inte kör längre i matberedaren än att smöret är fördelat i blandningen.

Häll över i en skål och blanda i dinkelmjöl. Degen ska vara enkel att rulla, men inte torr.
 
Dela upp degen i 16 delar och rulla varje del till en stor boll som sedan plattas ut direkt på en bakplåtspapperklädd bakplåt till ca ½-1 cm tjocka kakor. Jag använder botten på ett glas som jag först doppar i mjöl. Jämna till kanterna.Gräddas mitt i ugnen ca 15 min på 175 grader. Låt svalna på plåten lite först innan du lägger dem på galler för att svalna helt. Förvaras torrt i kakburk.


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...