19 maj 2013

Sparris från Ekdalas fruktbod

 

Skåne är vackert! Varje gång jag kommer ”hem” till mina hemtrakter så fylls mitt hjärta av glädje.

Vägen från mitt hem i Norge till mina svenska hemtrakter är ju mest motorväg och inte direkt så mycket att se.

Men jag märker direkt var jag är när jag kör av motorvägen i Skåne. Lövskog, rapsåkrar och kohagar avlöser varandra tillsammans med vildblommor längs dikeskanten.


Jag tror att jag var ”hemmablind” när jag bodde i Sverige, för jag kan inte komma ihåg att Skåne var så vackert för efter att jag hade bott i Norge några år.

Jag var en tur i Hörröd och körde där ifrån vägen genom Degeberga och vidare mot Ö. Sönnarslöv. På Nunnevägen i Ö. Sönnarslöv hittade jag Ekdalas fruktbod.


Här kan man köpa frukt och grönsaker och just denna dag hade de sparris. Härlig grön sparris. Förutom sparris köpte jag med mig gurka och tomater. Jag var där ganska sent på eftermiddagen så jag gissar att det har varit mer där tidigare under dagen. Men jag var väldigt nöjd med denna vackra sparris.Butiken i sig själv är ganska enkel och inget krumbuktande. Bara bänkar där grönsaker var utlagda i passande mängder och med en pris. En påse med tomater, 20 kronor. En gurka, 7 kronor. En bunt med sparris 25 kronor.

Det var ingen som passade på butiken vilket jag tyckte var ganska märkligt, men samtidigt fantastiskt att man litar på andra människor så mycket att man räknar med att alla gör upp för sig innan de går.

Man plockar ihop det man vill ha, räknar ihop hur mycket det blir och lägger pengarna i en springa i bänken. Jag har aldrig upplevt detta tidigare. Finns det fler gårdsbutiker runt om i Sverige som har det på detta viset? Vet du om någon så skriv gärna här och rekommendera gärna gårdsbutiker runt om i Sverige.

 

Jag serverade min nyköpta sparris med en härlig räksås tillsammans med kallrökt lax till sommarlunch - tillsammans med nybakade baguetter med dinkel.

Recept på detta har jag presenterat tidigare i min blogg så hur du kan tillaga sparris och räksåsen hittar du HÄR och recept på baguetterna hittar du HÄR

Även om det nu regnar i skrivande stund - sommar är härligt i Skåne!Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...