10 april 2013

Hallonglass (bringebæris) med försmak av sommaren, laktos- och sockerfriLängtar du efter sommaren precis som mig? Som väl är så är det inte länge till för vi har sommar. Under tiden kan man plocka fram sommaren med en härlig frisk hallonglass (bringebæris) som är både sockerfri och laktosfri, men ändå härlig lagom söt.Till 4 hjärtan som på bilden behöver du:

Ingredienser:

2 bananer
2 mogna avokado
8 dl frusna hallon
4 msk ljus agavesirap eller agavenektar
4 krm äkta vaniljpulver
4 tsk sukrin florsocker

Gör så här:
Banan och avokado mixas till en krämig konsistens. Hallonen får halvtina och mixas sedan ned i röran tillsammans med agave, sukrin och vaniljpulver. Jag brukar mixa allt i matberedare, men stavmixer går också bra. Viktigt att det blir en jämn och slät konsistens.

Du kan sätta hela skålen i frysen, eller göra som mig. Jag hällde upp glassen i hjärtformade silikonformar, storlek amerikanske muffins. Röran räcker till 4 stora formar.

Ställ i frysen några timmar. Vid servering, låt glassen stå framme 10-15 minuter innan servering.
Smaken är härlig frisk hallon som förenas med en liten aning banansmak.

Ha en hjärtligt dag!Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...