13 mars 2013

BlåbärsbollarJag tillhör dem som inte gillar choklad. Ja du läste riktigt. Jag tycker inte om choklad. Fram till dags dato har jag inte mött någon som inte tycker om choklad utom mig själv. Så det är väl fel att skriva ” tillhör dem som…”
Men jag inbillar mig att det måste finnas någon mer som inte gillar choklad. Jag kan tycka det luktar gott. Jag kan ta en bit och tycka det är gott – i 5 minuter. Sen växer det i munnen, jag blir illamående och får en dålig smak i munnen efter chokladen. Ska jag äta choklad så måste det vara tillsammans med något annat, inte ren chocklad. Då går det bra och jag kan tycka att det är rent av lite gott

Om du är en ”sån”, "inte-choklad-älskare", kan du inte lägga in en kommentar här. Jag kan ju inte vara ensam om detta även om mina kompisar tror det.

Chokladbollar var ju en typisk choklad kaka/godis som man fick på barnkalas. Fulla av socker – och just det - choklad. Men här är ett alternativ som de flesta ungar kommer att älska. Utan choklad, utan socker, utan gluten, utan laktos MEN full av antioxidanter och smakar som om de var fulla av socker. Kan ju inte bli bättre.Till ca 15-20 bollar behöver du,

Ingredienser:
3 msk rumstempurert cocosa eller kokosfett
2 dl blåbär färska eller frusna
1dl kokosmjöl
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
5 stora mjuka dadlar.
½ dl riven kokos
2 msk ljus agavesirap eller agavenektar.
Kokos att rulla bollarna i

Gör så här:
Cocosa, blåbär, dadlar och agave mixas i en skål.
Använder du frusna blåbär så låt dem rinna av först.

Jag köper mina dadlar i lösvikt. Använder du dadlar som du får färdigpackade så brukar de vara ganska torra och du kan behöva blötlägga dem. I tillägg kan du behöva öka antalet.

Blanda i mjöl, vaniljpulver och kokos. Rulla bollarna så stora du vill ha dem och rulla dem i kokosflingor. Låt stå i kylskåpet 1 timme för servering.

Förvaras i tät burk i kylskåp.

Smakar mest och bäst när de får stå framme 20-30 minuter innan servering.


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner

Print Friendly and PDFPrint Friendly

8 kommentarer:

 1. Du är inte ensam, jag tycker inte heller om choklad! Smaken är för söt och mäktig för mig. Kan dock vara gott med en liten chokladbit till kaffet, eller med frukt doppad i choklad, men annars inte. :)

  SvaraRadera
 2. Yes... vi är två :o) En liten grupp, men jag är inte ensam. Detta skal mina närmaste få höra mer om :o) Tack för att du delade med dig.
  Eftersom du inte heller gillar chocklad, gillar du säkert min kaka som jag publicerade i dag, Tranbärkaka :o) /Kicki

  SvaraRadera
 3. min pappa tkr inte om choklad, brukar alltid bråka om det hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får hälsa din pappa att jag har full förståelse och att han inte är ensam. Nu är vi 3! :D / Kicki

   Radera
 4. Jag känner precis likadant! Blir illamående av det direkt. Tycker starkt illa om choklad!! Vad roligt att det finns fler ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu en som inte gillar choklad :o). Du får väl precis som mig en förvånad min när man säger att jag inte gillar choklad... ha ha... Ja nu är vi 4/ Kicki

   Radera
  2. Ja men se där! Nästa gång jag får dessa gapande munnar och tomma blickar av förvåning ska ja säga att ja vet nog minst 3 till som ogillar choklad lika mycket!! =) haha

   Radera
  3. Inte sant :o) Vi är inte konstiga bara för att vi inte gillar choklad. / Kicki

   Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...