10 mars 2013

Apmat – min barndoms fruktsalladApmat är en fruktsallad som har hängt med mig sedan tidiga barndomsår och var en favorit på barnkalas. Och sen har den bara hängt med i alla år. Skillnaden på då och nu är nog urval av frukter samt att jag inte kan äta vanlig glass längre.

Men den här varianten smakar lika gott oavsett. Men det är ett par frukter som absolut måste vara med för att det ska bli äkta apmat. Det är banan, apelsin och äpple. Och i tilägg måste det vara mörk choklad.

 Förutom dem kan du välja vad du vill och du tycker är gott. Och det finns ju massor att välja på. Vindruvor, kiwi, melon, hallon och smultron bara för att nämna några.

Jag väljer mest möjligt ekologiska frukter och bär. Speciellt äpple – jag äter inte äpplen som inte är ekologiska på grund av höga halter med pesticiderrester. Detta kan du läsa mer om under Ekologisk mat.Till fruktsalladen på bilden behöver du:

Ingredienser:
1 apelsin + saften av 1 apelsin
1 äpple
1 banan
1 handfull med jordgubbar
1 päron
1 mango
100-150 g amerikanska blåbär
I tillägg behöver du mörk choklad. Jag använder ekologisk sockerfri mörk choklad med minst 70 % kakao.

Gör så här:
Skär upp alla frukterna utom blåbären. Jag har valt att dela frukten något mindre än blåbären. Grovhacka en platta med choklad. Lägg allt i en stor plastpåse tillsammans med saften från en apelsin. Det är mycket enklare att blanda allt i en plastpåse än i en skål.

Jag serverar min apmat tillsammans med bananglass.

Detta är barndomsminnen! Ha en god söndag!

 
 


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...