3 februari 2013

Ugnsbakad tonfisksquash


I morgen är det fotballträning. Ja nu spelar jag inte fotball själv längre. Det är några år sen. Vill helst inte räkna på hur många år sen det är... 

Numera är jag fotballtränare. De sista åren har jag haft ett härligt gäng med småtjejer som spelar. De blir 11 år i år.

Nu har jag inte någon tjej själv. Jag har en kille, men han är vuxen och har flyttat hem ifrån. Han spelade fotball när han var yngre, men nu är det bara handboll som gäller.


 

Men i dag passar jag på att laga middag så att det räcker till i morgon också. Då hinner jag värma en tallrik innan jag ska på träningen. Ugnsbakad tonfisksquash passar bra till detta.
 

För två personer behöver du:

Ingredienser:
1 stor squash
½ rödlök
½ röd paprika
ca 1 ½ dl kokta vita bönor
1 konserv med tonfisk i vatten (jag har använt en konserv med 70 g tonfisk)
Bruna oliver
Riven getost (kan uteslutas)
Rapsolja
Hackad färsk pladpersilja

Till stuvningen behöver du
2 msk Cocosa / 2ss Cocosa
½ dl fin dinkelmjöl/speltmel
ca 3 dl havremjölk
1-2 klyftor vitlök
2 krm himalayasalt
2 krm krossad svartpeppar
1 krm malen vitpeppar
½ krm muskot

Gör så här:
Squashen delas på längden så att du får två lika stora halvor. Gröp ur squashen med en sked. Jag tar bara bort det mjuka i mitten med kärnorna och låter det fasta fruktköttet sitta kvar.

Hacka löken och paprikan och fräs upp det i lite rapsolja. Låt det svalna lite. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Oliverna hackas. Jag älskar svarta oliver så jag tar ca 8-10 oliver/halv squash. Du kan ta mindre eller utesluta dem helt om du inte gillar oliver.

Gör stuvningen. Smält cocosa. Ta vitlöken i en vitlökspress och fräs upp den i cocosan. Häll i mjölet och vispa kraftigt så att det går ihop med fettet. Häll i mjölken sakta under vispning och vispa tills stuvningen är slät. Smaksätt med kryddorna. När du är nöjd med smaken stäng av spisen. Lägg i bönorna och låt dem stå i stuvningen på eftervärmen så att de tar till sig smak.

Pensla en form med rapsolja. Lägg i squashen. Fyll på med tonfisk, oliver och paprika/lök röran (spara lite av paprika/lök röran till dekoration på toppen) Fyll på med bönor och stuvning. Dekorera med resten av lök/paprika. Strö över getosten (jag använder en getost som ser ut som en vanlig gul ost).

Gräddas i ugnen på ca 175˚C i 30 min. Är det för lite färg så öka värmen eller sätt på grillen en minut eller två. Strö över hackad persilja innan servering. Servera med potatismos och råkostsallad.
Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...