1 februari 2013

TaboulehÄntligen fredag! Det har varit en riktig tuff vecka på jobben så nu känns det skönt att ha en lång helg framför sig. Det blir en lugn och avslappnande helg. I kväll blir det wraps med Tabuleh sallad, hummus och Baba ganoush. Tortillabröden har jag lagt in recept på tidigare. Du hittar dem här.
Tabuleh är en klassisk libanesisk sallad som ofta har en bas av bulgur. Jag har gjort min sallad med quinoa. Min Hummus och Baba ganoush som jag också använde i mina wraps kommer som egna inlägg. Blir enklare att sortera recepten då. Lättlagad och mättande.


Ingredienser:
gurka / agurk
stora tomater
rödlök (efter smak och tycke)
färsk bladpersilja / bladpersillie
färsk mynta
citronsaft
salt

Gör så här:
Koka quinoa enligt recept på förpackningen. Mängden quinoa du använder är det som avgör hur mycket grönsaker du behöver. Finhacka grönsaker och örter – och då menar jag finhacka.
Blanda grönsaker och quinoa. Jag tar ca 1/3 quinoa och 2/3 grönsaker. Men du blandar efter hur du vill ha det. Smaka av med salt och citron. Tabouleh ska vara lite syrlig.


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...