4 februari 2013

Spenatsoppa


Vilken glädje att komma på träningen och bli mött av mina fotbollstjejer som jag inte har sett på över en månad komma springande emot mig med öppna armar för att ge mig en kram.

Vilka härliga småtjejer! Det blev en rolig träning med mycket aktivitet.

Så här behövde jag något snabbt och energigivande efter träningen. Öppna kylskåpet. Stänger kylskåpet. Öppna skafferiet. Stänger skafferiet. Till slut blev det en energigivande mustig spenatsoppa med Chevre.


Enkel och snabb (Ja efter att jag hade fotat x antal gånger då, eftersom ljuset inte var det bästa.)

Och jag delar givetvis med mig av receptet, för detta var väldigt gott!


För 1 person beräknas:

Ingredienser:
1 Schalottenlök
ca 125 g färsk spenat
ca 2 dl mandelmjölk
Himalayasalt
Svartpeppar
Rapsolja
Chevre ost.
Hackad färsk bladpersilja

Gör så här:
Hacka löken grovt och stek den blank i oljan. Lägg i spenaten som den är. När spenaten har dampat ned, häll i mandelmjölk. Låt puttra under lock i ca 10 min. Kör med en stavmixer rätt i grytan. Smaka av med salt och peppar. Tycker du soppan är för tjock, häll på lite mer mandelmjölk. Toppa med bitar av Chevre och persilja, servera med bröd.

Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...