28 februari 2013

Paprikaröra
Paprikaröran tar lite längre tid att göra eftersom paprikan ska grillas. Men den söta smaken som paprikan får efter grilling är värd det. Jag använder min paprikaröra till sallader, burritos, tortilla, tacos, dipp m.mIngredienser:
1 stor röd paprika
¼ dl med valnötter
¼ dl med mandel som har vait blötlagda (läs mer om detta i mitt recept om  mandelmjölk)
50 g linfrön
1 msk olivolja
1 msk linfröolja
½ tsk malen spisskummin / spisskarve
Himalayasalt
Grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Grilla paprikan tills den är riktigt svart. Jag grillar min mitt i ugnen på ca 275 grader. Hur lång tid det tar beror på din ugn. Lägg paprikan att svalna. Ta sen bort kärnhuset och skala paprikan.

Jag mixar med stavmixer för att få struktur på röran. Men du kan köra den i en matberedare om du vill ha den slätare.

Skölj valnötter och mandel noga. Lägg paprika, mandel, valnötter, linfrön, oljor och kummin och mixa till en krämig röra. Om den blir för fast kan du tillsätta lite mer olivolja, linolja eller vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...