22 februari 2013

Pannkaksbakelse med syrlig yoghurtkrämNog kan de flesta av oss tycka att det är gott med något söt efter middagen. Men även om det smakar sött så behöver det inte betyda att det är fullt av socker. Med lite finurlighet kan man hålla sitt basiska kosthåll och ändå bjuda på en kaka – eller som i detta tillfälle en pannkaksbakelse – som alla gillar. Och det är fortfarande sunt. Ät pannkaksbakelsen med gott samvete!Ingredienser pannkakor:
2 ägg, KRAV-märkt /økologiske egg
3 dl fint dinkelmjöl / speltmel
4 dl havremjölk
½ himalayasalt
3 msk rapsolja

Ingredienser yoghurtkräm:
Laktosfri yoghurt
Agavesirap eller agavenektar, ljus
Mynta

Fyllning och pynt
Hallon / bringebær eller andra bär du gillar


Gör så här:
Börja med att förbereda yoghurtkrämen. Häll så mycket yoghurt du har tänkta att använda i ett kaffefilter och låt den stå i ca 1 timme så att det mesta av vasslan rinner av. Därefter blandar du i lite agavesirap efter smak. Passa på att inte ta för mycket agave da den är väldigt söt i smaken. Yoghurten ska ju vara lite syrlig.

Strimla myntan fint och blanda in i yoghurtkrämen. När du är nöjd med smaken, sätt krämen i kylskåpet 15-20 minuter.


Till pannkakorna vispar du först äggen och tillsätt därefter 3 dl mjölk som du vispar samman ordentligt. Tillsätt därefter mjölet medan du vispar. Vispa i salt och rapsolja och resten av mjölken. Låt röran stå 20-30 min så att mjölet kan ta till sig vätskan. Röra ska vara ganska tjock, men är den allt för tjock efter detta så kan du späda med lite mer mjölk.

Stek pannkakorna i torr stekpanna, helst i någon typ av non-stick panna i medium värme. Pannkakorna ska vara gyllne i färgen. Jag gör pannkakorna lite tjockare än vanliga pannkakor. Det blir ca 6 pannkakor av denna röra avhängig av hur stor stekpanna du har. Låt pannkakorna svalna.

Mossa hallonen - färska eller frusna - blanda i lite agavesirap så att hallonröran blir söt men ska fortfarande smaka mycket hallon.Med hjälp av en rund kakform eller köksglass trycker du ut runda kakor från pannkakorna ca 10 cm i diameter (+/-). Varva pannkakor och hallonröra. Avsluta med pannkaka på toppen. Jag har 5 lag med pannkaka. Bred ut yoghurtkrämen och pynta med färska bär eller styckfrysta bär. Jag har pyntat extra med ett myntablad och sedan lite Sötin florsocker - men det har inget med smaken att göra.


Sätt dig ned, mys och njut!
Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...