8 februari 2013

Marockansk grönsaksgryta
Jag hittade ett recept på marockansk gryta som verkade väldigt intressant. Men tyvärr kunde jag inte äta alla livsmedel som var i den. Men jag blev nyfiken på kryddblandningen och har gjort min egen variant av marockansk gryta. Den blev en väldigt god och mättande. Underbara smaker. På norska skulle jag ha sagt ”snadder” :o)

Receptet delar jag givetvis med mig.
3-4 personer

Ingredienser:
250 g potatis/poteter
100 g haricotsverts (jag använde färska)
3 krm mald spiskummin
3 krm mald kanel
3 krm mald koriander
1 stor röd paprika
½ rödlök
400 g grovhackad tomat från box
1 dl färdig grönsaksbuljong
1 tsk ljus agavesirap
1 dl havregrädde (Oatley iMat) (du kan också använda vanlig matgrädde om du tål det)
200 g kokta kikärtor
Himalayasalt
Krossad svartpeppar
Rapsolja till stekningGör så här:
Skala potatisen. Hacka upp i stora tärningar. Haricotsverts delas i två eller tre delar. Hetta upp olja i stekpannan och stek potatis och haricotsverts med spiskummin, kanel och koriander. Grönsakerna ska få lite stekyta.


Hacka lök och paprika i små tärningar och stek dem mjuka i lite olja. Häll i potatis och haricotsverts. Tillsätt tomater, agavesirap och grönsaksbuljong och låt sjuda utan lock i 15-20 min tills att potatisen är nästan genomkokt. Tillsätt havregrädde och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 5 min till.

Stäng av spisen, lägg i kikärtorna och låt gryträtten dra 2-3 minuter under lock. Servera med grönsallad och bröd evt. kokt hirs, ris eller hel dinkel.Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...