1 februari 2013

Hummus
Ja här är mitt recept på Hummus som jag lovade. Hummus kommer från medelhavsländerna och jag blev förälskad i smaken för många herrans år sedan.

För det mesta blötlägger jag och kokar mina kikärtor själv. Vill du koka kikärtor själv, så hittar du recept HÄR.

Men det är ju inte alltid man har förberett kikärtorna när lusten kommer. Men det finns ju många bra förpackningar med färdigkokta kikärtor. Jag brukar skölja kikärtorna noga om jag köper färdigkokta.

Hummus ser kanske inte så aptitligt ut, men i den tråkigt färgade massan gömmer sig en vidunderlig smak. Jag bara älskar hummus.


Ingredienser:
3 dl kokta kikärter
2 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
himalyasalt

Gör så här:
Jag använder en stavmixer och mixar allt en slät smet utom salt. Blir den för tjock tillsätter jag lite vatten. Smaka av med salt.Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...