22 februari 2013

Hallon


Dessa fantastiska hallon/bringebær som har så otroligt mycket hälsobringande i sig. Jag bara helt enkelt älskar hallon. En varm sommardag, plocka ett hallon rätt från busken och låta den smälta bort på tungan. Jag glädjer mig verkligen till säsongen.Hallon/ bringebær tillhör rosfamiljen och växer i skogstrakter i Asien och i Europa. Det finns många olika hallonsorter i färger från gula till klarröda. I USA och Kanada finns även svarta hallon, men i Sverige och Norge är röda hallon vanligast.

Hallon är ett riktigt superbär på flera sätt och har många hälsofördelar. Bland annat så innehåller de dubbelt så mycket ellaginsyra som jordgubbar/jordbær som i studier har visat sig kunna förebygga cancer.

Hallon är också fiberrika och innehåller massor av C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Dessutom är hallon slemlösande, avgiftande och kan lindra menstruationssmärtor.

Det sägs att om du äter en kopp hallon om dagen under säsongen, och en kopp frysta hallon ett par gånger i veckan under vintern, så vill det göra stor skillnad för din hälsa.

Och hallon går ju att få tag på året runt om inget annat så från frysdisken. Jag köper bara dem som är osockrade.


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...