19 februari 2013

Gröna soppan


Uttrycket ”koka soppa på en spik” kommer verkligen till sin rätt när man tillagar Gröna soppan.
Här är det bara till att ta det man har av gröna grönsaker och koka sin soppa. För den som vill ha ett handfast recept är här den Gröna soppan jag gjorde i går.


Ingredienser:
1 stor eller 2 små vårlökar
1 squash
2 stänger stångselleri
½ stor fänkål / fennikel
1 handfull haricots verts (eller ta 1 dl gröna ärtor)
1 lit grönsaksbuljong - jag använde min hemmagjorda grönsaksbuljong 
3-4 dl finstrimlad sallad – jag använde romano sallad
ca 10 cm stor bit av en stor purjolök, finstrimlad
Himalayasalt
Vitpeppar
Rapsolja till stekning

Gör så här:
Strimla vårlöken i ½ cm tjocka skivor. Hacka squash, selleri och fänkål. Lägg alltsamman i en gryta med rapsolja och låt grönsakerna bli mjuka. Rör ofta och ha inte för hög värme, för grönsakerna ska inte ta färg.

Häll i grönsaksbuljongen och haricots verts, smaka av med salt och peppar. Lått småbubbla ett par minuter. Lägg i den finstrimlade salladen och purjolöken, stäng av spisen, och låt soppan stå på eftervärme under lock ca 5 minuter.


Eventuellt strö hackad bladpersilja över precis innan serveringen.

Servera som en förrätt i små skålar, eller som lunch eller huvudrätt med nybakat bröd till.


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...