9 februari 2013

Granatäpplejuice


 
Granatäpplejuice är inte bara väldigt nyttig men också helt otroligt gott. Enklast att göra juicen är om man har en juicepress eller råsaftcentrifug. Det har dock inte jag men det är inte svårt att använda en matberedare till detta. Så här visar jag hur jag gör min juice. Och allt du behöver är en ingrediens GRANATÄPPLEN.
Eftersom granatäpplena är sötsyrliga så kan man gärna mixa med en annan frukt om man vill ha den sötare t.ex. mango eller jordgubbar eller sätta till lite ljus agavesirap.
Till ett glas juice behöver du två stora granatäpplen

Gör så här:
Kärna först ur granatäpplena. Det är bara kärnorna med rött fruktkött som ska användas. Det kan bli lite söl när du gör det så passa gott på kläderna så att du inte får fläckar.

Det enklaste sättet att öppna ett granatäpple på och frigöra kärnorna är att du först knackar på granatäpplet med handtaget på kniven. Gör sen ett snitt i skalet så att det blir som fyra klyftor. Dra isär klyftorna och plocka ut kärnorna. Ha en djup tallrik under när du öppnar så får du med dig alla kärnor och all saften från granatäpplena Försök att få med dig all juice och alla kärnor utan det beska skalet.

Någon rekommenderar att du skalar frukten i vatten. Inte gör detta när du ska använda det till juice. Du mister mycket av den värdefulla juicen.
 
 
Lägg all frukten i matberedaren. Pulsa tills du ser att fruktköttet har gått sönder, men kärnorna är hela. Skulle du få med dig lite kärnor så är det inte så farligt, men du får en grumsigare juice.

 
 
 
 
 
 
 
Häll allt samman i en fruktsil. Krama ur det sista så att du får med dig allt av den värdefulla juicen. Häll upp i ett glas och njut.

 
 

Vill du se andra recept där jag använder Granatäpple? Fler recept med Granatäpple hittar du HÄR

Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

1 kommentar:

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...