1 februari 2013

Baba ganoushTill sist min Baba ganoush som jag också använde i mina wraps i dag.

Detta är en libanesisk auberginröra, som jag helt enkelt har förälskat mig i. Jag kan använda Baba ganoush på bröd i stället för pålägg, som dippsås till tortillachipsen eller grönsaksstavar, som sås i wrapen och som tillbehör på middagstallriken till olika grönsaker och sallader.

Här krävs det lite mer förberedning eftersom man rostar auberginen först. Men det är värt det. Det är ju bara så gott. Denna röra försvinner fort så jag brukar lika gärna tillaga på ett par auberginer på en gång. Den håller i kylskåpet 3-4 dagar.


Ingredienser:
1 aubergin
Olivolja till pensling av auberginen
2-3 skivor dagsgammalt bröd
1 msk tahini /1ss
2 vitlöksklyftor
½ färsk röd chili utan kärnor
½ dl rapsolja
½ dl olivolja
Saften av ½ citron
ca 1 dl grovhackad färsk bladpersilja /bladpersillie
Salt
Peppar

Gör så här:
Värm upp ugnen till 225˚C. Pensla auberginen med lite olivolja och lägg den på ett ugnssäkert fat. När ugnen är varm sätter du in fatet så högt upp i ugnen som det går och rostar auberginen svart. Det tar ca 20-30 minuter. Vänd auberginen ofta så att den blir jämnt rostad. Låt sedan auberginen svalna.

När den har svalnat skalar du auberginen. Grovhacka vitlök och chili. Lägg auberginen (+ vätskan som blev från auberginen) och alla ingredienser utom persilja, salt och peppar, i en matberedare. Kör allt i ca 3 minuter så får du en fin röra. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka persiljan och blanda in den sist.Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurnerPrint Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...