20 februari 2013

Avokado med smak från medelhavet80-tals klassikern var väl avokado med räkor och majonnäs, kanske med lite hackad ägg, dill och stenbitsrom. I alla fall hemma hos oss. Det var lyxigt när man fick den avokadon – speciellt när det var stenbitsrom i tillägg.

Nu är det ganska många år sen jag åt avokado med just den kombinationen – ja det var väl på 80-tallet kan jag tro. Men avokado med en god fyllning är ju aldrig fel. Här är ett recept på en enkel förrätt med smak från medelhavet. Denna gång går mina tankar till Grekland.
Ingredienser till 4 pers:
2 avokado
½ rödlök
½ röd paprika
1 konserv tonfisk i vatten ca 70 g
10-15 svarta oliver i vatten
2 msk havregrädde, jag använder Oatly iMat
ca 100-150 g Fetaost – jag använder fetaost på get- och fårmjölk
Himalayasalt
Krossad svartpeppar
½ hackad färsk basilika

Gör så här:
Avokadoerna delas på mitten – ta ut kärnan. Hacka lök, paprika och oliver. Blanda i tonfisken och grädden. Smula fetaosten grovt och blanda in osten och den finhackade basilikan. Till sist smaka av med salt och peppar.

Om blandningen ska stå några timmar eller om du gör den dagen före, tänk på att fetaosten är salt och att det vill smaka mer salt när den har satt sig. Vänta i så fall med kryddningen till en stund före servering.Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner


Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...