26 februari 2013

Aubergine och squash lasagne
Denna lasagne tar lite längre tid att göra – men jag lovar – den är värd det. Den är nästan helt vegetarisk, men det är ju enkelt att byta ut fetaosten mot ett vegetariskt alternativ om man inte är laktovegetarian. Istället för lasagneplattor har jag använt aubergine och squash.Ingredienser:
1 stor aubergine
1 stor squash

½ gul lök
2 klyftor vitlök
400 g grovhackad tomat (1 konserv)
2 msk tomatpuré
1 ½ dl grönsaksbuljong - om du har gjort egen buljong som du har hällt i istärningspåsar, så motsvarar det 9 tärningar som på bilden

ca 250 g kokta röda linser
1 dl havregrädde Oatly iMat
1 msk torkad oregano
Himalyasalt
Krossad svartpeppar
150-200 g fetaost – jag använder en fetaost gjord på en blandning av get- och fårmjölk
Rapsolja till stekning

Gör så här:
Skiva aubergine och squash på längden. Salta bägge sidor och lägg dem på ett fat i 30-60 min.

Skölj av under kallt vatten ovh torka noga med hushållspapper.När du gör detta vill aubergine och squash dra till sig mer vätska i lasagnen.

Stek aubergine och squash i rapsolja och lägg upp på ett fat med hushållspapper och låt dem rinna av.
Hacka löken fint och vitlöken ännu mer fint. Stek dem blanka i lite rapsolja. Häll i tomater, tomatpuré, buljong, grädde och oregano. Ge blandningen ett uppkok, smaka av med salt och peppar. Häll i linserna och lått blandningen stå å dra i 10-15 på låg värme.
I min ugnssäkra form börjar jag med ett lager av tomatröran, så aubergine och squash, mer tomatröra, fetaost, grönsaker, tomatröra, fetaost, grönsaker.... men oavsett hur många lager du gör så avsluta med tomatsås och sen fetaost på toppen.


Tryck till osten så att den går ner i röran.
Grädda mitt i ugnen, 150-175˚C i ca 30-40 minuter. Du ser när du har en fin färg på lasagnen. Servera med en frisk grönsallad.

Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...